Συνεχίζει τις εξαγορές η FIBRAN Με επίκεντρο την παραγωγή πετροβάμβακα

default

Μπορεί να έφυγε από την ζωή ο ιδρυτής της επιχείρησης , αλλά ο ελληνικός όμιλος μονωτικών και δομικών υλικών FIBRAN ΑE  κατάφερε και ολοκλήρωσε στο τέλος της χρονιάς που μας πέρασε τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου εξαγορών για το 2021 με την προσθήκη της μονάδας παραγωγής μονωτικών προϊόντων από πετροβάμβακα Rock 7 στη Βουλγαρία.  

Η συγκεκριμένη επένδυση στη Βουλγαρία αποτελεί την τρίτη επένδυση της FIBRAN εντός του 2021 μετά την ολοκλήρωση την απορρόφηση της μονάδας παραγωγής προϊόντων γύψου στην Ιταλία και τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων logistics και εμπορικής διανομής στην Αττική.

Η διαδικασία εξαγοράς της Rock 7, η οποία  εδρεύει στην πόλη Ταργκοβίστε, ολοκληρώθηκε από τη FIBRAN Bulgaria, θυγατρική του ομίλου FIBRAN.  

Η κίνηση αυτή στρατηγικά ενισχύει την παρουσία της θυγατρικής στην τοπική αγορά της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και στην ευρύτερη περιοχή καθώς πλέον θα παρέχει στο πελατολόγιο της συστήματα μονωτικών λύσεων τόσο με εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps, στα οποία διατηρεί ηγετική θέση στη χώρα και στην Ευρώπη συνολικά, όσο και με πετροβάμβακα FIBRANgeo.  

Επιπλέον, το παραγωγικό δυναμικό της Rock 7 θα αξιοποιηθεί και για τις εξαγωγικές ανάγκες σε προϊόντα πετροβάμβακα σε διάφορες αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.  

Η μονάδα παραγωγής θα ενισχυθεί με παραγωγικές επενδύσεις και θα απασχολεί συνολικά 60 άτομα .  

Την προηγούμενη χρονιά, η FIBRAN Bulgaria είχε κύκλο εργασιών 30 εκατ. ευρώ και απασχολούσε 77 άτομα , ενώ η επένδυση στη νέα μονάδα παραγωγής πετροβάμβακα γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη καθώς ο πετροβάμβακας αφενός αξιοποιείται στα συστήματα εξωτερικής θερμοπρόσοψης διεθνώς, αφετέρου στα συστήματα τοιχοποιίας.  

Και αυτό γιατί η Ε.Ε. και οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής τους την αποδέσμευση από ενεργοβόρα μη φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα και ο πετροβάμβακας, ο οποίος είναι το μοναδικό υλικό που σε ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης για το κέλυφος του κτιρίου αποδίδει 6 οφέλη αντί για 1, και η μόνη ελληνική βιομηχανία που το παράγει (και μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές) είναι η FIBRAN.

Βλέπετε στις Σέρρες δεν έχουμε μόνο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Έχουμε και στολίδια!

Αμ πως