Φόρο τιμής στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή

Φόρο τιμής στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή

«Τα μεγάλα και τα σημαντικά τα επιτύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, ενώ οι διχασμοί επέφεραν τραγωδίες, οι οποίες μας κόστισαν ακόμη και τμήματα του εθνικού μας κορμού», επισήμανε στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Διοικητηρίου της Ξάνθης.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Αχιλλέας Καραμανλής, ενώ παρόντες στην τελετή ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά και ο πρώην 

υπουργός και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή Πέτρος Μολυβιάτης αλλά και οι υπουργοί Κώστας Καραμανλής, Κ. Χατζηδάκης, Α. Γεωργιάδης, Ν. Παναγιωτόπουλος και Β. Κικίλιας.

Προκόπης Παυλόπουλος: 

Οφείλουμε φόρο τιμής στον μεγάλο Μακεδόνα ηγέτη και πολιτικό 

«Εκείνο που πρέπει, ως λαός και ως έθνος, να κρατήσουμε για πάντα από την πλούσια πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι, πριν απ΄ όλα ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα επιτύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, ενώ οι διχασμοί επέφεραν τραγωδίες, οι οποίες μας κόστισαν ακόμη και τμήματα του εθνικού μας κορμού», τόνισε αρχικά κατά την ομιλία του ο ΠτΔ.

«Επιπλέον, εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο πολιτικός μπορεί να προσφέρει στον τόπο του και ν’ αφήσει το ιστορικό του αποτύπωμα μόνον όταν έχει ως αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον, δίχως να επιδιώκει την πολιτική του επιβίωση, υποκύπτοντας στις σειρήνες του λαϊκισμού και στον ευτελή υπολογισμό του πολιτικού κόστους», συμπλήρωσε.

Aποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Κωνσταντινο Καραμανλή

«Αποτίουμε σήμερα εδώ, στην Ξάνθη, στην ελληνική Θράκη, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον μεγάλο Μακεδόνα ηγέτη και πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή», είπε ο κ. Παυλόπουλος

Μίλησε για τον ηγέτη, «ο οποίος, με το κορυφαίο ήθος του, την απαράμιλλη οξυδέρκειά του και το εμβληματικό πολιτικό του ανάστημα επιτέλεσε, στο ακέραιο, μια διπλή εθνική, κυριολεκτικώς, αποστολή:

Πρώτον, έβγαλε την χώρα και τον λαό μας από την υπανάπτυξη και την ανέχεια, ανοίγοντας τον δρόμο της ανάπτυξης -οικονομικής και όχι μόνο- ο οποίος, εν τέλει, οδήγησε και στην είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Δεύτερον, υπερασπίσθηκε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια με σθένος, έτσι ώστε ακόμη και σήμερα ν’ αντλούμε πολλαπλά και πολύτιμα διδάγματα από την δική του πολιτική».

Παναγιώτης Πικραμμένος

Για τον σπουδαίο άνδρα, τον Μακεδόνα, τον εθνάρχη, τον θεμελιωτή της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και τόνισε την ανάγκη να «πάρουμε τη σκυτάλη του για μια καλύτερη, δυναμικότερη και ευτυχέστερη Ελλάδα».

Αχιλλέας Καραμανλής

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και «πατέρας» μου

Στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Αχιλλέας Καραμανλής, επισήμανε ότι για τον ίδιο, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν όχι μόνον ο αδελφός του, αλλά και «πατέρας» του, διότι τον πατέρα του τον έχασε σε ηλικία δύο ετών. 

Σημείωσε, δε, ότι ότι τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα δείχνουν την αποδοχή και την εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, από τους πρωτεργάτες της ιδέας για την ανέγερση του ανδριάντα και ο Μιχάλης Στυλιανίδης, πρόεδρος του συλλόγου για τη «διάδοση και ανάπτυξη της πολιτικής κληρονομιάς του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή», που μαζί με το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» διοργάνωσαν την τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα.

Η Θράκη είναι ο εθνικός προμαχώνας του ελληνισμού

Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα, στον οποίο αναγράφεται η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Η Θράκη είναι ο εθνικός προμαχώνας του ελληνισμού», έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Αχιλλέας Καραμανλής.

Παρόντες στην τελετή ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Αδελφός του Αχιλλέας Καραμανλής και ο στενός του συνεργάτης Πέτρος Μολυβιάτης (πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή) και οι υπουργοί Κ. Καραμανλής, Κ. Χατζηδάκης, Α. Γεωργιάδης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Β. Κικίλιας, Γ. Κουμουτσάκος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο Τοποτηρητής Μουφτείας Ξάνθης, πολλοί βουλευτές από διάφορες εκλογικές περιφέρειες και οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστος Μέτιος, πάρα πολλοί δήμαρχοι και φυσικά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από ολόκληρη την Β.Ελλάδα κ.α.

Διαβάστε εδώ και αυτό:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here