Για τους γονείς μαθητών σε Α’ – Β’ εκπαίδευση δημιουργία ομάδων για την αμφίδρομη επικοινωνία μαθητών γονέων

Για τους γονείς μαθητών σε Α’ – Β’ εκπαίδευση δημιουργία ομάδων για την αμφίδρομη επικοινωνία μαθητών γονέων

Ο Όμιλος Σερρών για την ΟΥΝΕΣΚΟ  λειτουργεί από το 1995 με έδρα τις Σέρρες και στόχο την προώθηση των βασικών αξιών της UNESCO για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, την προώθηση της μη τυπικής εκπαίδευσης, την ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής του πολίτη και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.  

Στις κύριες δραστηριότητες του φορέα περιλαμβάνονται δράσεις  προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για τις Διεθνείς Ημέρες των Παγκοσμίων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καμπάνιες για την προώθηση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας, δράσεις για την ενδυνάμωση των νέων και την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και πολλά ακόμα.  

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Όμιλος Σερρών για την ΟΥΝΕΣΚΟ συμμετέχει στο έργο :

“Ψυχοκοινωνικές και υγειονομικές παρεμβάσεις για την ευημερία των παιδιών από ευάλωτους πληθυσμούς” και ακρωνύμιο «In4Child», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Πόρων των συμμετεχουσών χωρών.

Στο πλαίσιο του έργου, ο Όμιλος Σερρών για την ΟΥΝΕΣΚΟ προτίθεται να δημιουργήσει ομάδες γονέων οι οποίοι θα συμμετέχουν σε συναντήσεις με ψυχολόγο για θέματα που αφορούν στην υποστήριξη της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών αλλά και τη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών γενικότερα.

Οι συναντήσεις θα έχουν μορφή ανοιχτής συζήτησης διάρκειας δύο ωρών και θα πραγματοποιούνται σε ομάδες 15-20 ατόμων σε εβδομαδιαία βάση.

Θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες σε σχολικές μονάδες κατόπιν σχετικής συνεννόησης, ή εναλλακτικά στα γραφεία του Ομίλου Σερρών για την Ουνέσκο, ενώ η συνολική διάρκειά τους θα ανέρχεται σε δύο μήνες ανά ομάδα.  

Η δράση απευθύνεται γονείς μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here