Σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συλλόγου: Αποφασίζουν για…κινητοποιήσεις!

Φυσικά καθημερινά όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, υποχωρούν κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Και αυτό γιατί αυξήθηκε τρομακτικά το κόστος ζωής , πράγμα που σήμερα επηρεάζει συνεχώς περισσότερους πολίτες και νοικοκυριά και αυξάνει διαρκώς κατά την κορύφωση της πανδημίας και των εξόδων που αυτή δημιουργεί.

Και μπορεί η τεράστια αύξηση όλων των τιμών να οφείλεται κυρίως στην αποδιοργάνωση των εφοδιαστικών αλυσίδων που οδήγησαν στην αδυναμία της προσφοράς να ανταποκριθεί άμεσα στην αύξηση της ζήτησης. 

Αλλά δυστυχώς ο πληθωρισμός λειτουργεί προσθετικά , μιας και τα κερδοσκοπικά ποσοστά ήδη μεταφέρθηκαν στους καταναλωτές, δεδομένου ότι οι περισσότερες πολύ μικρές επιχειρήσεις αύξησαν τις τιμές τους.

Επίσης, ο στόχος για εκπομπή μηδενικών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, θέλουμε δεν θέλουμε, θα αποτελέσει βασικό παράγοντα ανατιμήσεων στην ενέργεια, καθώς η ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ δεν προχωρά ιδιαίτερα.

Και αυτό όχι πάντα με ευθύνη των κυβερνήσεων….

Πάντως σήμερα η κυβέρνηση, χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό, για το μεσοδιάστημα μέχρι την ενεργειακή μετάβαση σε ΑΠΕ, αλλά και χωρίς ουσιαστική οραματική πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση, έχει χάσει τη μάχη με την ακρίβεια. 

Στην ουσία δηλαδή παίζει τον ρόλο, ενός κακού διαχειριστή της πραγματικότητας. 

Αντί όμως να δούμε κατάματα την κακή είναι αλήθεια οικονομική πραγματικότητα, όπως και τις συνεχείς αξιολογήσεις που ουσιαστικά διαμορφώνουν την σημερινή πραγματικότητα ο λαός απαιτεί …

Για αυτό και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών , όπως και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ) καλούν τα εργατικά σωματεία αλλά και φορείς του Ν. Σερρών  για την οργάνωση του κινήματος με αφορμή την πανδημία και την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ, για οργάνωση και αγώνα για την Υγεία και την ζωή του λαού. 

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, Φιλλίπου 17 σήμερα στις 6:30 μ.μ. και φυσικά για …κινητοποιήσεις!

Από εκεί μάλιστα μάθαμε πως και μέχρι σήμερα στους 708 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων συμπολιτών μας από κορονοιο από την αρχή της πανδημίας . 

Συνεπώς αν στα μέσα Δεκεμβρίου είχαμε 580 νεκρούς συμπολίτες μας, αυτό το μήνα έχασαν την μάχη με τον ιο άλλοι 129 συμπολίτες μας

Σχεδόν ένα χωριό!

Και αν όχι όλοι, η συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν …ανεμβολίαστοι!

Βέβαια για αυτούς δεν νομίζω να γίνει καμία …κινητοποίηση

Γιατί όλοι όσοι έμειναν παραμένουν αγύριστα κεφάλια!