Οι ιδιοκτήτες Καφέ- Μπαρ ρίχνουν τα «βέλη» τους στο Κοτσαμπά!

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες των Καφέ- Μπαρ οι οποίοι ρίχνουν τα «βέλη» τους εναντίον του Σώτου Κοτσαμπά διότι θεωρούν ότι ο κ. Κοτσαμπάς προωθεί κυρίως τα συμφέροντα των εστιατόρων.

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο και η θερμοκρασία φαίνεται πως θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλον τον πλανήτη.

Μόνο που δυστυχώς ακόμα δεν αποφασίστηκε το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, που είναι από μόνο του ένα μεγάλο στοίχημα, που θέλει, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί, να κερδίσει η κυβέρνηση.

Σαν στόχο της βεβαίως η κυβέρνηση έχει την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης αλλά παράλληλα θα πρέπει να διασφαλίσει και τον δημόσιο χώρο, ενώ αναμένεται να καταθέσει τη νομοθετική της πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες.

Δυστυχώς όμως είναι πολλά και δύσκολα τα θέματα της εστίασης και στον τόπο μας, ενώ δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες των Καφέ που ρίχνουν τα βέλη τους εναντίον του προέδρου των εστιατόρων και του ΟΕΒΕΣ κ. Κοτσαμπά, μιας και θεωρούν πως βλέπει και προωθεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των καταστημάτων εστίασης και όχι αυτών των καφέ- μπαρ, που αντιμετωπίζουν τα ίδια και ίσως και μεγαλύτερα προβλήματα, από αυτά των εστιατόρων

Πάντως τα μαγαζιά εστίασης των Σερρών ετοιμάζονται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου μιας και τότε η κυβέρνηση σχεδιάζει την άρση του lockdown ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Στην νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης θα μπορούν από την 1η Ιουνίου να έχουν διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα από αυτόν που προέβλεπε η αρχική άδεια λειτουργίας τους (προ πανδημίας δηλαδή) εντελώς δωρεάν ή να τύχουν έκπτωσης 50% από τα δημοτικά τέλη που τους αντιστοιχούν, σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος να αναπτύξουν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα.

Βλέπετε οι εστιάτορες σαν πιο παλιοί και σαφώς καλύτερα εκπροσωπούμενοι συνδικαλιστικά έχουν πάρει αυτά που θέλουν

Όσο για τους ιδιοκτήτες των καφέ- μπαρ, ακόμα περιμένουν….

Και από ότι φαίνεται θα περιμένουν για …πολύ!

Η αίσθηση μου όμως είναι πως την γιορτή του Αγίου Πνεύματος 2020 που πέφτει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 τα προβλήματα όλων θα έχουν λυθεί, μιας και εκείνο το τριήμερο δε θα μοιάζει με κανένα άλλο.

Με ανοιχτά τα ξενοδοχεία, τις καφετέριες και τα εστιατόρια και εύχομαι με σύμμαχο τον καλό καιρό θα δούμε μια άσπρη μέρα

Και εμείς και οι …καταστηματάρχες!

Διαβάστε επίσης εδώ για τις παραλίες και τα Μέτρα για το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε επίσης εδώ για τον Τάσο Χατζηβασιλείου