Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Σερρών ξεκίνησε την λειτουργία του

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Σερρών είναι πλέον σε λειτουργία σταθερά προσανατολισμένο στο όραμα του κ. Χρυσάφη, σύμφωνα με το οποίο όλοι μας μπορούμε και πρέπει να εγγραφούμε για να ενημερωνόμαστε άμεσα για θέματα Προληπτικής Ιατρικής.

Μέσα από το νέο λογισμικό που εξασφαλίζει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το followup της διατήρησης της υγείας των Πολιτών.

Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. 

Τα 8 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα και η Κατάθλιψη. 

Για περισσότερες σχετικές διευκρινήσεις μπορούμε όλοι μας να επικοινωνούμε με το ΚΕΠ Υγείας, στην τηλεφωνική γραμμή  2321085661.

Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος του!