Την άλλη Παρασκεύη για τη Τ.Ο. ΚΚΕ Σερρών: Συναυλία με τους Unmute

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό»

Με αυτό το σύνθημα απευθυνόμαστε, σε κάθε νέα και νέο που προβληματίζεται και δίνει αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή του. Στέλνουμε μήνυμα αντοχής και ελπίδας για τις μάχες που έχει δώσει η νέα γενιά για τα δικαιώματά της, μάχες στις οποίες το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι και θα είναι μπροστά.

Η πείρα του προηγούμενου χρόνου, η ορμή με την οποία το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έδρασαν όλο αυτό το διάστημα, μαζί με τη σιγουριά ότι αυτός ο κόσμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει, μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Η περίοδος της πανδημίας, η διαχείρισή της από όλες τις κυβερνήσεις και η νέα καπιταλιστική κρίση, έχουν κάνει πιο ξεκάθαρο από πριν το τί σημαίνει να ζεις, να τολμάς και να προχωράς.

Κόντρα σ’ εκείνους που προσπαθούν να παρουσιάσουν την άθλια κατάσταση των συστημάτων υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο ως φυσικό φαινόμενο, την καπιταλιστική κρίση ως αποτέλεσμα του ιού και συνεχώς επικαλούνται την «ατομική ευθύνη».

Γιατί πραγματική τόλμη σήμερα είναι να αμφισβητείς τις «αιώνιες αλήθειες». Να αισθάνεσαι την αδικία, να μην μένεις ατάραχος απέναντι σε δραματικές εξελίξεις, να μη νιώθεις αδύναμος. Τόλμη είναι να μη μένει κανείς μόνος του, αλλά να επιλέγει τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την οργάνωση, τον αγώνα.

Το ΚΚΕ προχωράει με πρόγραμμα, σχέδιο και στόχο που οδηγεί σε μια νέα, ανώτερη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής.

Τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης, της “πράσινης” και ψηφιακής τεχνολογίας, μπορούν να υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο μόνο αν αντιστοιχηθούν με καινοτόμες σχέσεις παραγωγής, μόνο με την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας το σοσιαλισμό- κομμουνισμό, αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα για να προχωρήσει μπροστά!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – έναρξη της εκδήλωσης 20:00
Θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής βουλευτής του ΚΚΕ
Συναυλία με τους Unmute

Λαϊκή βραδιά με τους:
Εύα Σοφιάδου, Γιάννης Δέντσα & Σάκη Κοτσικά

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με τίτλο:
«Σοσιαλισμός-Κομμουνισμός: από το βασίλειο της
ανάγκης στο βασίλειο της πραγματικής ελευθερίας»

Φοιτητική Γωνιά:

Έκθεση με τίτλο: Παλεύουμε για το Πανεπιστήμιο των αναγκών μας Παρουσίαση project ομάδας εργασίας των φοιτητών:
Η σοσιαλιστική οικονομία και ο κεντρικός σχεδιασμός απάντηση στις προκλήσεις του 21ου αιώνα

Μαθητική Γωνιά:
Έκθεση με τίτλο: Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα; Small talk με μαθητές και καθηγητές για τα σχολείο Παρουσίαση βίντεο: Αλήθειες και Ψέματα στα σχολικά βιβλία

Παιχνίδια και δραστηριότητες για το σχολείο:
Escape room, πες βρες, μάντεψε ποιος
Γωνιά Νέων Εργαζομένων:
Project: Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης εργαλείο για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου