Κώστας Καραμανλής: Θα βάλουμε μπροστά τα πολύ μεγάλα έργα υποδομών!

Ο Κώστας Καραμανλής

Υπουργός Μεταφορών & Υποδομών

Από προχθες όταν ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη έγινε γνωστό πως σε αυτή περιλαμβάνονται δύο Σερραίοι βουλευτές.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής που αναλαμβάνει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, κάτι που ήταν ήδη γνωστό καθώς ο σερραίος πολιτικός είχε τον αντίστοιχο τομέα, όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση, ενώ οι «διαρροές» τον έδιναν σίγουρο για την θέση 

και η Φωτεινή Αραμπατζή που αναλαμβάνει τη θέση της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αρμόδια για την… αλιευτική πολιτική!

Κώστας Καραμανλής:Θα βάλουμε μπροστά τα πολύ μεγάλα έργα υποδομών

Ήδη από το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υποδομών, με τον Κώστα Καραμανλή να αποτελεί τον νέο υπουργό Υποδομών.

Στις δηλώσεις του ο Κώστας Καραμανλής κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής δήλωσε πως

«Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις υποδομές.

Το έχει παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε και από αυτό θα κριθούμε.

Προεκλογικά δεν κάναμε μεγαλόστομες εξαγγελίες έργων.

Πιστεύουμε στα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν.

Καλό είναι όταν εξαγγέλλουμε κάτι να υπάρχει πολύ συγκεκριμένη μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας.

Θα βάλουμε μπροστά τα πολύ μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών να γίνονται με ορίζοντα 5ετίας, 10ετίας και 15ετίας» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Κ.Καραμανλής.

Από την πλευρά του ο απελθών υπουργός Χρ.Σπίρτζης σημείωσε με νόημα:

«Κλείνει πολυετής κύκλος στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που αφήνει πίσω του πολύ μεγάλο εύρος έργων και θεσμικών αλλαγών.  

Τα 4,5 χρόνια από το ρόλο που είχε ο κ. Καραμανλής είχε στην Αντιπολίτευση, ακόμη και σε περιόδους μεγάλης πολιτικής έντασης, υπήρξε μία συμπεριφορά ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.

Είναι χαρά για μένα να παραδίδω το υπουργείο σε ένα άνθρωπο που αυτά τα χρόνια κράτησε μία τέτοια στάση.

Και όταν με το καλό αποχωρήσει να έχει να παραδώσει ίδια και μεγαλύτερο έργο με το δικό μας»

Ο Κώστας Καραμανλής βλέπουμε ότι ξεκινά την υπουργική του θητεία με το ίδιο υπουργείο που ξεκίνησε και ο θείος του Κωνσταντίνος Καραμανλής και φυσικά μεγάλους στόχους και αγωνία για το μέλλον του τόπου μας.

Ο Κώστας Καραμνλής όπως είναι γνωστό είναι γιος του πρώην υπουργού και αδελφού του ιδρυτή της ΝΔ Αχιλλέα Καραμανλή και της Νίκης Διαμαντή-Καραμανλή.  

Μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά από μικρός ανέπτυξε ιδιαίτερους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του, τις Σέρρες, όπου και εκλέγεται βουλευτής από το 2015 συνεχίζοντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση.

Στις τελευταίες εκλογές βεβαίως έκανε νέο ρεκόρ ψήφων και δίκαια παίρνει την θέση του υπουργού ,

ενώ τα τελευταία χρόνια από την θέση του αρμόδιου τομεάρχη έθεσε τις προτεραιότητες της ΝΔ στους κρίσιμους τομείς των Υποδομών και Μεταφορών,.

Η Φωτεινή Αραμπατζή αναλαμβάνει τη θέση τηςΥφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αρμόδια για την… αλιευτική πολιτική, μια θέση κατώτερη των προσδοκιών της, μιας και ήταν Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΝΔ.

Στο Υπουργείο θα έχει προιστάμενο Υπουργό τον κ. Μάκη Βορίδη, ενώ στο ίδιο υπουργείο υφυπουργός αναλαμβάνει και ο Κώστας Σκρέκας,

ο οποίος θα είναι αρμόδιος για θέματα κοινής  αγροτικής πολιτικής, υπουργείο με σαφώς περισσότερες αρμοδιότητες.

Η νέα κυβέρνηση με αριθμούς

Συνολικά 50 στελέχη αριθμεί το υπουργικό συμβούλιο που συγκρότησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από αυτούς, 18 είναι υπουργοί, 2 αναπληρωτές υπουργοί και 29 υφυπουργοί.

Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε 5 γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι δύο από αυτές είναι υπουργοί- η Νίκη Κεραμέως Παιδείας και η Λίνα Μενδώνη Πολιτισμού- ενώ τρεις ακόμη είναι υφυπουργοί.

Πρόκειται για τις: Σοφία Ζαχαράκη (υφυπουργός Παιδείας), Δόμνα Μιχαηλίδου (υφυπουργός Εργασίας) και Φωτεινή Αραμπατζή (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης).

Ακόμη, στο υπουργικό συμβούλιο μπήκαν 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Οι τρεις από αυτούς είναι υπουργοί και οι 18 υφυπουργοί.

Οι 3 εξωκοινοβουλευτικοί που επιλέχθηκαν για υπουργοί είναι οι: Κυριάκος Πιερρακάκης (Επικρατείας- Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Λίνα Μενδώνη (Πολιτισμού) και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Προστασίας του Πολίτη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here