Στις Σέρρες ο Κουτσούμπας: Στις 6.30 στο Κρόνιο η ομιλία του

Μπορεί ο νομός Σερρών να έχει χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, να αιμορραγεί καθημερινά με την συνεχόμενη μείωση του πληθυσμού του και με ποσοστά ανεργίας πάρα πολύ υψηλά, αλλά οι επιδόσεις του ΚΚΕ να μην είναι αυτές που θα ήθελε το ΚΚΕ και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για αυτό προφανώς και η σημερινή του επίσκεψη, που έρχεται σε μια κρίσιμη εποχή, τόσο με την πανδημία, όσο και με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στα καύσιμα και τους μισθούς να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, και να δημιουργούν μια κατάσταση που αν μη τι άλλο επιδεινώνει το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας των λαϊκών οικογενειών.

Για αυτό προφανώς επέλεξε ο γραμματέας του ΚΚΕ να επισκεφτεί το Νοσοκομείο, όχι μόνο για να γνωρίσει από κοντά τα μέλη των σωματείων αλλά και εργαζομένους του νοσοκομείου που όπως γνωρίζουμε όλοι μας δύο χρόνια τώρα δίνει σκληρή μάχη με λιγοστά όπλα, με λιγοστούς συναδέλφους και με κίνδυνο την ίδια τους την ψυχική υγεία.

Ίσως μάλιστα η ίδια η πανδημία να έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να παρθούν και άμεσα μέτρα , αλλά και κάποια μακροχρόνια, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα Νοσοκομείο αντάξιο του Σερραικού λαού

Όσο για την συνάντηση του Γραμματέα με το Δήμαρχο Σιντικής, προφανώς και θα συζητήσουν το ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας των δημοτών που πληρώνουν πανάκριβο ρεύμα, ενώ τα βουνά τους έχουν γεμίσει ανεμογεννήτριες…

Φυσικά ο Γραμματέας θα θέσει και το θέμα του λατομείου, καθώς αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που σχεδιάζεται.

Με καταστροφή του φυσικού πλούτου της γύρω περιοχής, με ανυπολόγιστες συνέπειες στον υδροφόρο ορίζοντα, τον κίνδυνο μόλυνσης και υποβάθμισης ολόκληρης της περιοχής.

Πάντως όλοι όσοι θέλουν να τον ακούσουν και να τον γνωρίσουν από κοντά μπορούν το απόγευμα στις 6.30 στον κινηματογράφο Κρόνιο, να παρευρεθούν στην ομιλία του για να ακούσουν, να προβληματιστούν, να εμπνευστούν από αυτό που λέει το ΚΚΕ.

Να παλέψουμε μαζί, να συμπορευτούμε μαζί στο δρόμο της ανατροπής…

Γιατί όπως αποδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με την πανδημία, τις πυρκαγιές, τον αγώνα των εργαζόμενων, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το … λαό!

Σωστά;