Η Λαική Συσπείρωση για το Δήμο Εμμ. Παππά και τις πλημμύρες: Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση!

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Μέσα σε λίγες ώρες και μετά από μία καλοκαιρινή μπόρα παρατηρήθηκαν για ακόμη μία φορά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Αυτή την φορά » η κακιά στιγμή» χτύπησε την περιοχή του Νέου Σουλίου. Πάλι αντικρίσαμε ρέματα να ξεχειλίζουν, δρόμους και σπίτια να πλημμυρίζουν, περιουσίες να καταστρέφονται. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και η κυκλοφορία διακόπηκε στη διασταύρωση του νέου Σουλίου.

Τόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Περιφέρεια όσο και η Δημοτική Αρχή έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες.

Οι κούφιες υποσχέσεις που έδωσαν στους κατοίκους του Δήμου Εμμανουήλ Παπά πριν λίγους μήνες για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή φαίνεται να εξατμίστηκαν μαζί με τα απόνερα του Ιανουαρίου.

Τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα σε κάθε φάση βγάζουν μάτι.

Η αγανάκτηση των κατοίκων πλέον ξεχειλίζει.

Αφήστε τις μελέτες για τα φωτοβολταϊκά και τα φιλέτα που επιδιώκετε να δώσετε στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για την «πράσινη» ανάπτυξη τους και κοιτάξτε κατάματα τον βούρκο που δημιουργείτε στην περιοχή κάθε φορά μετά από μία έντονη βροχόπτωση.

Πάρτε τώρα ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, πριν χρειαστεί να θρηνήσουμε και θύματα.

Σε κάθε φάση αναδεικνύεται η ανάγκη υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής στο σύνολο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, ο συχνός καθαρισμός των ρεμάτων όπως και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Στρυμόνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Εμμανουήλ Παππά από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή. Θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχει στην διάθεσή της. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας σε όσους ανθρώπους έπαθαν ζημιές και συνεχίζουν να περνούν δύσκολες ώρες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες – κτηνοτρόφους και επαγγελματίες, να οργανώσουν από τα κάτω τον αγώνα της προστασίας της ζωής τους και των περιουσιών τους. Όχι άλλος χρόνος χαμένος.

ΤΩΡΑ λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση, για τον δρόμο που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών. Θύματα στις ορέξεις των κερδών τους και των πολιτικών τους με σταυρωμένα χέρια δεν θα γίνουμε.

Στα δικά μας χέρια βρίσκεται όλη η δύναμη για ένα αύριο που θα το ορίζουμε εμείς οι ίδιοι.