Ο Λευτέρης Αβραμάκης για το νέο πολυνομοσχέδιο: Έρχονται κατάργησεις εργασιακών δικαιωμάτων και μειώσεις μισθών

Ο Λευτέρης Αβραμάκης για το νέο πολυνομοσχέδιο: Έρχονται κατάργησεις εργασιακών δικαιωμάτων και μειώσεις μισθών

Έρχονται κατάργησεις εργασιακών δικαιωμάτων και μειώσεις μισθών Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου της κυβέρνησής του αναδεικνύοντας τις ουσιώδεις διαφορές της σημερινής κυβέρνησης από την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε συζητήσεις σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας προκειμένου να καταρτιστεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο ισόρροπης ανάπτυξης όλης της Ελλάδας.

Ο Λευτέρης Αβραμάκης αναφέρει ότι η ΝΔ διαγράφει τη συστηματική δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ διαγράφει τη συστηματική δουλειά που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επαναφέρει τη χώρα σε πελατειακές λογικές, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ που καμία σχέση δεν έχουν με την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Εκτενή αναφορά έκανε στην δυνατότητα που παρέχει το πολυνομοσχέδιο της ΝΔ για μειώσεις μισθών, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην πρόβλεψη για ειδικές τοπικές συμβάσεις εργασίας, στην κατάργηση της διαιτησίας και σειρά άλλων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι να υποχρεώσουν ακόμα περισσότερους νέους να αναζητήσουν στο εξωτερικό επαγγελματικές διεξόδους.

Λευτέρης Αβραμάκης: O Νομός Σερρών ο φτωχότερος Νομός της χώρας

Αναφερόμενος στο Νομό Σερρών που ως ο φτωχότερος Νομός της χώρας τίθεται εκ των πραγμάτων ως υποψήφιος για κατάρτιση ειδικών τοπικών συμβάσεων εργασίας τόνισε ότι:

«Κανένας επαγγελματίας στο Νομό Σερρών, κανένας φορέας των ελεύθερων επαγγελματιών  στις Σέρρες, δεν έχει ζητήσει ποτέ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, παρά το ότι είμαστε ο φτωχότερος Νομός της χώρας.

Αντίθετα οι επαγγελματίες, οι φορείς της πόλης και οι εργαζόμενοι ζητούν μείωση της φορολογίας, αναπτυξιακά κίνητρα για τις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, να περιλαμβάνεται ο Νομός στη λεγόμενη σιδηροδρομική Εγνατία, να διευκολυνθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, να υπάρξουν κατάλληλες αναπτυξιακές υποδομές, να αξιοποιηθεί η γεωστρατηγική θέση του Νομού ως πύλη εισόδου, να αναπτυχθούν ειδικές πολιτικές που θα αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής και  θα συγκρατούν τους νέους στο Νομό προσφέροντας αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

Το νομοσχέδιο που φέρνει η ΝΔ θα έχει ως συνέπεια αντί να επιστρέψουν οι Σερραίοι στον τόπο τους να φύγουν ακόμα περισσότεροι είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό». 

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here