Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην εστίαση: Μηδενική ανοχή στις παραβατικές συμπεριφορές

Μήνυμα για μηδενική ανοχή στις παραβατικές συμπεριφορές και για αυστηροποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην εστίαση μετά την ένταξη όλων γειτονικών μας νομών στο επίπεδο 4 (κόκκινο) έστειλε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε την Παρασκευή στο Δημαρχείο των Σερρών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Αστυνομία Κωνσταντίνος Δινάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών Αλέκος Καραγιαννίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς.

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Ο αγώνας θέλει συμμάχους

«Τα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση που ισχύουν στους νομούς που βρίσκονται σε mini lockdown ενδεχομένως να οδηγήσουν από αυτό το Σαββατοκύριακο σε αυξημένη προσέλευση επισκεπτών για λόγους ψυχαγωγίας στην περιοχή μας. Ήταν ένα φαινόμενο που ζήσαμε το ίδιο διάστημα το 2020 με τις γνωστές δυστυχώς συνέπειες για όλους μας.

Συμφωνήσαμε σε ένα κοινό μέτωπο, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε τις ίδιες καταστάσεις.

Ο αγώνας θέλει συμμάχους και με τη σημερινή συνάντηση αυτές οι συμμαχίες ενδυναμώνονται», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.

Ο κ.Χρυσάφης χαρακτήρισε κρίσιμο αυτό το Σαββατοκύριακο και κάλεσε τους επιχειρηματίες της εστίασης να τηρήσουν τον νόμο χωρίς παρεκκλίσεις προστατεύοντας τους Σερραίους και τους πιθανούς επισκέπτες.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε κανέναν. Ένα μήνυμα για να διαφυλάξουμε συμμαχώντας όλοι μαζί τη δημόσια υγεία», τόνισε ο κ.Χρυσάφης.

Παράλληλα παρότρυνε τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο και να εμβολιαστούν ξεπερνώντας τις όποιες φοβίες, ώστε να υψωθεί μία ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.
Όπως ανέφερε στη σύσκεψη ο κ.Δινάκης, σήμερα και αύριο η Δημοτική Αστυνομία, με τα λίγα άτομα που διαθέτει, θα πραγματοποιεί ελέγχους και πέραν του ωραρίου της.

Από την πλευρά του ο κ.Καραγιαννίδης επισήμανε ότι μετά τα νέα δεδομένα η αστυνομία προχώρησε σε αναπροσαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού για το Σαββατοκύριακο με αύξηση των απογευματινών και νυχτερινών περιπολιών και εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στόχος των ελέγχων δεν είναι η επιβολή κυρώσεων και προστίμων αλλά η τήρηση των μέτρων σημειώνοντας πάντως ότι είναι ελάχιστοι οι επιχειρηματίες με παραβατική συμπεριφορά.

Εξάλλου, ο κ.Κοτσαμπάς διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει αυστηρό μήνυμα στους επαγγελματίες για την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή προωθητικών ενεργειών για την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές.
«Θέλουμε να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειες μας και τον σερραϊκό λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα
Σε ισχύ τέθηκαν από τις 6 το πρωί τα τοπικού χαρακτήρα μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Χαλκιδικής και Κιλκίς, οι οποίες εντάχθηκαν στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Οπότε ο Νομός μας βρίσκεται γύρω – γύρω με νομούς που βρίσκονται στο κόκκινο, οπότε όλοι οι νέοι τόσο από την Θεσσαλονίκη, αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές θα θέλουν να μας επισκεφτούν , με ότι αυτό συνεπάγεται για την μεταδοτικότητα του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 (κόκκινο) είναι τα παρακάτω:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.