Μουσικό Σχολείο Σερρών: Πορεία στο κέντρο τη Δευτέρα

Μουσικό Σχολείο Σερρών: Πορεία στο κέντρο τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019, ημέρα πανελλήνιας κινητοποίησης των μουσικών σχολείων, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Αυτή η μουσική διαμαρτυρία αποτελεί ενέργεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων που αναλογούν στους συγκεκριμένους μαθητές, αλλά και συμπαράστασης στον αγώνα των Μουσικών Σχολείων άλλων πόλεων της Ελλάδας που βρίσκονται σε χείριστη κατάσταση.

Τα ζητήματα που αιτούνται οι μαθητές είναι:

  • Αναγνώριση των μουσικών σπουδών τους, με πιστοποίηση ισάξια των τάξεων των ωδείων (πιθανώς κατόπιν εξετάσεων), όπως προβλέπεται και από τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις. Οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων διδάσκονται 6 χρόνια μουσική σε ανώτατο επίπεδο, χωρίς καμία απολύτως αναγνώριση των γνώσεων, των αυξημένων ωρών και του κόπου τους.
  • Ενεργοποίηση των υπ. αρ. ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ/Γ2/7324/08-11-1997 Αποφάσεων ΥΠ.Ε.Π.Θ. ΦΕΚ 1233 τ. Β’, σχετικά με τη χορήγηση μουσικής ειδικότητας στους απόφοιτους Μουσικών Σχολείων κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζονται.
  • Δημιουργία κοινών σχολικών εγχειριδίων για τα θεωρητικά μουσικά μαθήματα και δωρεάν διανομή τους, ώστε να μην επωμίζονται οικονομικά οι γονείς τους μέρος της “δωρεάν” παιδείας που τους παρέχεται.
  • Επαναφορά των Μουσικών Αγώνων, ανάλογους με τους αθλητικούς και μοριοδότηση μόνο για μουσικές σχολές με δίκαιο τρόπο και σε μικρό ποσοστό μέσω των αγώνων.
  • Άμεση διευθέτηση των ελλείψεων σε καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων (οργάνων). Παρατηρούνται τεράστια ελλείματα σε καθηγητές ταμπουρά, που αποτελεί υποχρεωτικό όργανο.
  • Συστηματική συντήρηση των κτηριακών υποδομών και αντιμετώπιση βλαβών π.χ. πλημμύρες στο γυμναστήριο του σχολείου, πτώση σοβάδων, μούχλα, υγρασία, διαρροές ύδατος.
  • Τακτικοί έλεγχοι υγειονομικής υπηρεσίας στο χώρο του σχολείου κατά την σίτιση των μαθητών και στο χώρο της τροφοδοσίας εστίασης κατά την παρασκευή των τροφίμων, ώστε να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές της προκήρυξης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. 
  • Φύλαξη του σχολικού κτηρίου και προαύλιου χώρου κατά τις ώρες εκτός λειτουργίας του, ώστε να μην καταστρέφονται από εξωσχολικούς (π.χ. σπάσιμο τζαμιών, κλοπές ποδηλάτων, σπάσιμο λαμπτήρων, βανδαλισμοί ποικίλου είδους κι άλλες κτηριακές καταστροφές)

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here