Στο Νέο Σούλι: Μπήκε στις ράγες η κατασκευή του νέου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Μπορεί σήμερα να ξεκινά η κατασκευή της νέας ψυχιατρικής κλινικής, αλλά ήδη έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκε η υποβολή των προσφορών για την κατασκευή του νέου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ προϋπολογισμού 1.910.000,00 ευρώ.

Οπως είναι γνωστό ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά προτίθεται να ανεγείρει με την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό δυναμικότητας 50 νηπίων και 20 βρεφών εντός του οικισμού Νέου Σουλίου σε οικόπεδο εμβαδού 2.300 τ.μ. που είναι χαρακτηρισμένο με το υπ’ αριθμ. 979 Δ’ 16-10-1986 ΦΕΚ ως «χώρος ανέγερσης Βρεφονηπιακού Σταθμού». 

Η επέμβαση έχει ως στόχο την ορθή κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών του οικισμού για προσχολική εκπαίδευση. 

Άλλωστε ο οικισμός του Νέου Σουλίου αποτελεί προάστιο της πόλεως των Σερρών, με τα δημογραφικά στοιχεία να το επιβεβαιώνουν. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο Δήμος επιλέγει σήμερα χώρο πρώην καταστήματος και τον λειτουργεί ως βρεφονηπιακό σταθμό σε παλαιό κτίριο για την ικανοποίηση των αναγκών αυτών. 

Μια μικρή προσωπική αναφορά έκανε και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής ως τρίτεκνος οικογενειάρχης μικρών παιδιών λέγοντας για την εξέταση του αιτήματος του δήμου Εμμανουήλ Παππά: 

«Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο. Είναι το μέλλον μας . Εαν είναι ώριμη η πρόταση του Δήμου θα υλοποιηθεί » 

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η δικαιολογημένη πίεση στην Δημοτική Αρχή και στους υπέροχους μηχανικούς στον Δήμο Εμμ. Παππά .

Στα θετικά της αξιολόγησης η κατασκευαστική εξέλιξη στο Δημοτικό Σχολείο που επίσης χρηματοδοτεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Άλλωστε δημόσια είχε δηλώσει ο Κώστας Καραμανλής:

«Να επενδύσουμε, λοιπόν, στην εκπαίδευση και να στηρίξουμε σε αυτή την αναγέννηση της νεολαίας και της πατρίδας μας.