Σχεδόν ο μισός Νομός Σερρών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Ήδη από χθες σχεδόν ο μισός Νομός Σερρών με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν πριν τρεις μέρες και η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Έσπασαν τα φράγματα του παραπόταμου του Στρυμόνα Μύστριτσα

Μόνο που χθες στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στο ύψος του Προμαχώνα, είδαμε πως έσπασαν τα φράγματα του παραπόταμου του Στρυμόνα Μύστριτσα, ενώ καταστροφές προκλήθηκαν στο υπόγειο του φαρμακείου ,το οποίο εξυπηρετεί τα χωριά Προμαχώμα και Άγκιστρο, ενώ και η Μονάδα Φυσικού Αερίου της ΔΕΠΑ έχει ήδη πλημμυρίσει.

Βέβαια ο φόβος όλων των υπεύθυνων είναι το αύριο, καθώς θεωρούν δεδομένο πως σε λίγες μέρες αν όχι ώρες η στάθμη του ποταμού θα ανέβει ακόμη περισσότερο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κίνδυνος για το Νομό Σερρών

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τεθούν σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς ο όγκος του νερού που προβλέπετε να έρθει από τη γειτονική χώρα, σε συνδυασμό με τις συνεχείς βροχοπτώσεις, είναι δεδομένο πως εγκυμωνούν κινδύνους – Ιδιαίτερα σε έναν επιβαρυμένο νομό.

Πάντως είναι συνεχής η πληροφόρηση από την Περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ, καθώς έγινε γνωστή η υπερχείλιση του ποταμού, λόγω της απελευθέρωσης υδάτων από το φράγμα «Studena».

Ένα φράγμα που εν είδη ακορντεόν λειτουργεί για το καλό της Βουλγαρίας, και είναι καιρός να υπογραφεί μια διακρατική συμφωνία που θα μας επιτρέψει να λειτουργεί και για το καλό της χώρας μας.

Γιατί κάθε φορά που ανοίγει μας δημιουργεί προβλήματα

Πολλά τα προβλήματα από τις βροχές σε Βισαλτία και Εμμ. Παππά

Ήδη ο δρόμος Αγκίστρου – Προμαχώνα στο ύψος της πρώην Prokom έχει πλημμυρίσει και η κυκλοφορία γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, και μόνο αν και εφόσον υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη

Επίσης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας κάλεσε τους πολίτες να μην κινούνται άσκοπα στο οδικό δίκτυο του Δήμου που κρύβει πολλές παγίδες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων , ενώ έγινε γνωστό πως διακόπηκε η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς Αχινού-Ιβήρων-Βέργης και Τριανταφυλλιάς του Δήμου Βισαλτίας.

Προβλήματα σε Νεοχώρι, Νέο Σούλι, Μετόχι, Ξηρότοπο

Μεγάλο ήταν και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες στο δρόμο προς το Νεοχώρι στο ύψος των φυτωρίων Κωνσταντινίδη, καθώς ο δρόμος ήταν σχεδόν απροσπέλαστος από τα ΙΧ, ενώ όλα τα γύρω χωράφια έχουν πλημμυρίσει.

Οι τεράστιες ποσότητες νερού από την σφοδρή βροχόπτωση των τελευταίων ωρών έκαναν απροσπέλαστη και την διασταύρωση του Νέου Σουλίου , ενώ πολλά προβλήματα σημειώνονται τόσο στα δίκτυα της ΔΕΗ, όσο και σε αυτά του ΟΤΕ, για να μην μιλήσουμε για την παροχή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της κινητής και ιντερνετικής σύνδεσης.

Επιπλέον προβλήματα είχαμε και στον οικισμό του Μετοχίου , αλλά και στο δρόμο προς το Ξηρότοπο, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν σε όλο το νομό και στο πόσιμο νερό, που σε πολλές περιπτώσεις είναι βρώμικο και μη πόσιμο, είτε λόγω είτε παλαιότητας του δικτύου, είτε λόγω υψηλής άντλησης από τα κατά τόπους αντλιοστάσια.