Νομός Σερρών: Χαμηλό το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης

Τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού σε πολλούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας προκαλούν έντονο προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε συνδυασμό με την αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων και την αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία, χτύπησαν «καμπανάκι» και οδήγησαν τον Θάνο Πλεύρη, και την Μίνα Γκάγκα να πραγματοποιήσουν την επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Σε διαδοχικές συσκέψεις που είχαν με τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, αντίστοιχα, ζήτησαν από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να «βάλουν πλάτη», βοηθώντας ενεργά με τις δικές τους δυνάμεις στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, που σε ορισμένες περιοχές κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Βλέποντας όμως τα ποσοστά διαπιστώνω με λύπη μου πως στη Θεσσαλονίκη έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 48% ως 51%* του πληθυσμού, αρκετά κάτω από το 55,77% του μέσου όρου της χώρας και 10 ολόκληρες μονάδες χαμηλότερα από το 60% του Κεντρικού Τομέα Αθήνας.

Ακόμη χαμηλότερα είναι τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Μακεδονίας.

Στην «κόκκινη» Πιερία τα ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων κινούνται μεταξύ 40% και 45%, στην επίσης «κόκκινη» Πέλλα μεταξύ 44% και 46% και στην Κοζάνη μεταξύ 45% και 50%, ενώ στις Σέρρες μεταξύ 39% και 44%!

Βρε μπας και έπρεπε να έρθουν και εδώ για μια κουβέντα με τους δημάρχους μας;

Γιατί έχουμε να τους πούμε και πέντε φωνήεντα για το νοσοκομείο μας που πραγματικά …ψυχορραγεί!

Πάντως κακώς οι ειδικοί συνεχίσουν να μιλούν για «πανδημία ανεμβολίαστων».

Είναι και «Αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών» θα συμπληρώναμε…