Για μη χρήση μάσκας, 23 ημέρες έμεινε στις Φυλακές Νιγρίτας!

23 ημέρες έμεινε στις Φυλακές Νιγρίτας ένας 35χρονος οδηγός νταλίκας που είχε αρνηθεί να φορέσει μάσκα και εντός του δικαστηρίου, κάτι που ανάγκασε τους δικαστές να επιβάλλουν τη μέγιστη δυνατή ποινή.

Ο οδηγός της νταλίκας αποφυλακίστηκε την Παρασκευή με βούλευμα του Συμβ. Πλημμελειοδικών Σερρών με το οποίο διατάχθηκε η αναστολή υπό τον όρο της ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής του.

Ο οδηγός όπως θα θυμάστε είχε καταδικαστεί με την υπ’ αριθμό 73/23-04-2021 απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών καθώς ήταν η τρίτη φορά που αρνούνταν να φορέσει μάσκα σε δημόσιο χώρο, παρά τις συστάσεις των Αρχών.

Τότε το δικαστήριο και μάλιστα με ειδική αιτιολογία έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο οδηγός επικαλέστηκε προβλήματα υγείας , κάτι που δεν όμως δεν μπόρεσε να το αποδείξει, ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου.

Μάλιστα, δεν απάντησε ούτε στην ερώτηση ποιος είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας του.

Και την πάτησε.

Βέβαια γνώρισε από κοντά τις φυλακές μας , οπότε κάτι θα του έμεινε!

Δεν φοράει μάσκα και πάει φυλακή!

Πληρώνει πρόστιμα και δηλώνει …λεύτερος!

Αδυναμία συμμόρφωσης με το υγειονομικό πρωτόκολλο και πεισματική άρνηση στη χρήση μάσκας μαρτυρά, ολοένα και περισσότερο, η συμπεριφορά του 35χρονου οδηγού νταλίκας, κ. Δημήτρη Βογιατζή, που μετά την πρωτοφανή απόφαση της Δικαιοσύνης και τη φυλάκισή του για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο των Αρχών, καθώς έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας για… τέταρτη φορά!

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος που πέρασε ένα μήνα στη φυλακή εξαιτίας της άρνησής του να φορέσει μάσκα ήταν, μάλιστα, ο πρώτος πολίτης στη χώρα που τιμωρήθηκε με κράτηση.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι έπεσε ξανά σε έλεγχο των Αρχών, χωρίς ωστόσο αυτή τη φορά να του επιβληθούν κυρώσεις.

«Με έχουν βάλει στο μάτι, μόλις με δουν αμέσως πάνω μου να πέσουν» έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ενώ λίγο νωρίτερα, δείχνοντας την αντίδρασή του, ξεκίνησε μια ζωντανή σύνδεση και βιντεοσκοπούσε όποιον έβλεπε στο δρόμο χωρίς μάσκα.

«Σήμερα δεν με έγραψαν, μόνο παρατήρηση μου έκαναν. Τους είπα ότι ήμουν φυλακή.

Γι’ αυτόν τον λόγο και μου είπαν ότι με βλέπουν εδώ και μέρες να κυκλοφορώ χωρίς μάσκα», δήλωσε σχολιάζοντας το περιστατικό.

Όλα άρχισαν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν έπεσε η πρώτη «καμπάνα» των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Η δεύτερη πράξη που μαρτυρούσε απείθαρχη συμπεριφορά ήταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την απουσία του απαραίτητου χαρτιού μετακίνησης.

Τότε επιβλήθηκαν άλλα 300 ευρώ στον οδηγό φορτηγού, ο οποίος και εκείνη τη φορά δέχθηκε επίπληξη καθώς αρνείτο να χρησιμοποιήσει τη μάσκα του.

Η τρίτη και φαρμακερή ήταν έξω από τη Νομαρχία Σερρών, όταν ο Δημήτρης Βογιατζής κυκλοφορούσε και πάλι χωρίς μάσκα, αγνοώντας τις σχετικές συστάσεις.

Το προηγούμενο διάστημα, υπενθυμίζεται οτι, ο Δημήτρης Βογιατζής προσέκρουσε σε νομικές κυρώσεις και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε ο κατηγορούμενος, τα οποία ήταν στη γερμανική γλώσσα και σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Πάντως προβλέπω το κακό να συνεχίζεται καθώς ο ίδιος δεν πρόκειται να φορέσει «φίμωτρο», ακόμη και αν τον βάλουν πάλι …φυλακή!

Προφανώς ο άνθρωπος είναι … λεύτερος!

Δεν ελπίζει τίποτα και δεν φοβάται τίποτα….