Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Δίνουμε έμφαση στην εξωστρέφεια!

Παναγιώτης Σπυρόπουλος Δικηγόρος

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ με το Συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα » Αλληλεγγύη«

Δίνουμε έμφαση στην εξωστρέφεια

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου αποκτώντας τη θέση του προέδρου, και τώρα στοχεύει στο να κάνει από τη θέση του ότι παραπάνω μπορεί για τον νομό Σερρών και για τους Σερραίους.

Είναι αισιόδοξος πως η διοίκηση Τζιτζικώστα σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικοοικονομικούς φορείς, θα φέρει την πολυπόθητη εξωστρέφεια, τη βελτίωση των υποδομών και του οδικού δικτύου.

S.P.: Κύριε Σπυρόπουλε, είστε σήμερα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, και λογικά θα πρέπει να θέλετε την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών. Φιλοδοξία, αγάπη για τον τόπο σας ή απλά πολιτική εξέλιξη;

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Θα ήθελα πρωταρχικά να ευχαριστήσω, τόσο τον Περιφερειάρχη μας τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που με πρότεινε για την θέση, όσο και όλους τους συναδέλφους μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Ξέρετε είναι πολύ σημαντικό να σε εμπιστεύεται η πλειοψηφία του Σώματος, πολύ δε περισσότερο, γιατί προέρχομαι από έναν περιφερειακό νομό και όχι από την Θεσσαλονίκη.

Από ‘κει και πέρα, ο κάθε υποψήφιος διακατέχεται από την φιλοδοξία να προσφέρει στον τόπο του ό,τι και όσα μπορεί από την θέση, που θα του εμπιστευτούν οι συμπολίτες του.

Για εμένα κύριος στόχος είναι η προσφορά με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινωνία που με ανέδειξε επαγγελματικά,

γιατί, δόξα τω Θεώ και δουλειά έχω και την αγάπη των φίλων μου.

S.P.: Η διοίκηση του κ.Τζιτζικώστα, έδωσε την προτεραιότητα που θα έπρεπε στο νομό μας και αν όχι που εστιάζεται τις όποιες ελλείψεις;

Παναγιώτης Σπύρόπουλος: Το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και φυσικά και προς αυτή των Σερρών είναι δεδομένο και αυξημένο.

Υπάρχει σχέδιο και πρόγραμμα και συνέχεια, τα οποία πολύ σύντομα θα δουν οι συμπολίτες μας στην πράξη.

S.P.: Πόσο εύκολη η δύσκολη θεωρείτε ότι θα είναι η διοίκηση της Περιφέρειας με βάση τον Κλεισθένη, που υποχρεώνει τα αυριανά συμβούλια σε ευρύτερες συγκλήσεις;

Παναγιώτης Σπύρόπουλος: Οι ευρύτερες συγκλήσεις στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο έχουν εφαρμοστεί εδώ και καιρό.

Επομένως, η απλή αναλογική δεν μας φοβίζει.

S.P.: Ο Νομός μας κατάφερε τα τελευταία χρόνια να πιάσει πάτο στο κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων του. Είναι έργο της κυβέρνησης, της Περιφέρειας ή της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Παναγιώτης Σπύρόπουλος: Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει ποιανού έργο είναι.

Τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Και βέβαια πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και όταν λέω όλους, τόσο την κεντρική εξουσία, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού,

για να μην πω και από όλους τους κοινωνικοοικονομικούς φορείς, ότι μόνο με συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη μπορούμε να δούμε αποτελέσματα.

S.P.: Πόσο εύκολα μπορεί να αναπτυχθεί ένας Νομός, όταν η Περιφέρεια έχει μεν αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους πόρους;

Παναγιώτης Σπύρόπουλος: Κοιτάξτε, το πρόβλημα αυτό είναι υπαρκτό, γι’ αυτό και η διοίκηση της Περιφέρειας έχει στραφεί προς την εξαντλητική αξιοποίηση των πόρων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων,

τα οποία προσφέρουν δυνατότητες, που μας στερεί η έλλειψη πόρων από την κεντρική εξουσία.

S.P.: Με δεδομένη την εικόνα που έχει σήμερα η Περιφέρεια ποιο στόχο βάζετε, εφόσον εκλεγείτε, στο τέλος της τετραετίας;

Παναγιώτης Σπύρόπουλος: Εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν και με εμπιστευτούν με την ψήφο τους, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δώσω έμφαση στις δυνατότητες εξωστρέφειας που διαθέτει ο τόπος μας.

Πρέπει και μπορούμε να ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια των Σερρών, ώστε να δώσουμε προοπτική στους συμπολίτες μας που επέλεξαν να μείνουν και να στηρίξουν την γενέτειρά τους.

Από κει και πέρα, το κομμάτι των υποδομών οπωσδήποτε εντάσσεται στους πρωταρχικούς στόχους, διότι οι υποδομές είναι η βάση, το θεμέλιο της ανάπτυξης.

S.P.: Είναι Ευρωπαϊκός ο δρόμος από το Σιδηρόκαστρο μέχρι τα Πορόια και από τις Σέρρες μέχρι την Καβάλα; Αλήθεια πότε θα αποκτήσουμε Ευρωπαϊκό επαρχιακό δίκτυο;

Παναγιώτης Σπύρόπουλος: Είχαν δίκιο οι πολίτες να διαμαρτύρονται για την κατάσταση του δρόμου από το Σιδηρόκαστρο μέχρι τα Πορόια.

Έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις τα τελευταία δύο χρόνια και σύντομα θα ολοκληρωθεί πλήρως.

Όσον αφορά τον δρόμο μέχρι την Καβάλα, όσον αφορά την ευθύνη της Περιφέρειας, γίνονται και εξακολλουθούν να γίνονται παρεμβάσεις, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

S.P.: Θεωρείτε τις Περιφερειακές εκλογές κομματικές ή πολιτικές;

Παναγιώτης Σπύρόπουλος: Ο συνδυασμός μας «Η Αλληλεγγύη», αλλά και ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας, έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε πέρα και πάνω από τα κόμματα.

H συνέντευξη έγινε από το Θέμη Πεταλωτή για το περιοδικό SocialProfile και την εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα των Σερρών (ηλεκτρονικά https://www.e-vima.gr)

Δείτε εδώ ολόκληρο το τεύχος του SocialProfile

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here