Πάντως κ.Ανδρεάδη όσο να πείτε είστε λίγο…μπερδεμένος!

Απάντηση για σχόλιό μας έστειλε o Ανδρέας Ανδρεάδης επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή του στις επικείμενες Περιφερειακές εκλογές, με την παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα απλά επιβεβαιώνει απόλυτα όλα όσα γράψαμε, για τον ίδιο και τις πολιτικές του απόψεις.

Τι μας λέει ο κ. Ανδρεάδης;

«Εδώ και αρκετό καιρό έχω εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή μου σε πολλές θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛ και τούτο γιατί θεωρώ πως ταυτίζεται σε μια σειρά από σημαντικά θέματα με τις συντηρητικές θέσεις της Ν.Δ. και δεν παράγει πλέον προοδευτικές πολιτικές προτάσεις.

Την ταύτισή του με τη Ν.Δ. την έδειξε σε «ουκ ολίγες» περιπτώσεις, όπως: στην καταψήφιση της απλής αναλογικής και του «Κλεισθένη», στο αίτημα για πρόωρες εκλογές (γιατί άραγε,αφού δημοσκοπικά καταρρέει;), στην άρνηση να ερευνηθεί το σκάνδαλο Νovartis, στην άκρως αρνητική θέση που κράτησε για την έξοδο από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο και βέβαια στη Συμφωνία των Πρεσπών στην καταψήφιση της οποίας ταυτίστηκε όχι μόνο με τη Ν.Δ. αλλά και με τους ΑΝ.ΕΛ. Κατά τα άλλα η κα. Γεννηματά κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα για τη συνεργασία του με τον ακροδεξιό, όπως τον αποκαλούσε Π. Καμμένο. (Αλήθεια ξέχασε ότι η ίδια ήταν αναπληρώτρια στην Κυβέρνηση της Ν.Δ, με συνυπουργούς τον Αδ. Γεωργιάδη και τον Μ. Βορίδη;). Με την τακτική αυτή η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. και τα στελέχη που η ίδια διόρισε-χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες- σε προβεβλημένες κομματικές θέσεις ,ώθησαν το κόμμα προς τα κάτω.

Έχασε έτσι τη δυναμική που αρχικά απέκτησε μετά την επιτυχημένη εσωκομματική διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο του 2017. Τότε στις πρώτες δημοσκοπήσεις φαινόταν με διψήφιο ποσοστό, (11-13%), στις σημερινές έχει πέσει περίπου στο 6% και η τάση συνεχίζει να είναι πτωτική. Και όλα αυτά γιατί η κα. Γεννηματά εκφράζει έναν ακραίο αντισύριζα λόγο, δεν αναγνωρίζει κανένα θετικό στην Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και μεροληπτεί υπέρ της Ν.Δ.

Για τους παραπάνω λόγους δεν συμμετέχω πλέον στα όργανα και στις διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής.

Άποψή μου είναι πως τώρα, στο ξεκίνημα της μεταμνημονιακής εποχής για τη χώρα μας πρέπει να ξεκινήσει και μια προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης με τη συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων: του κέντρου, της κεντροαριστεράς, της αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.

Και στις δυνάμεις αυτές, μας αρέσει δεν μας αρέσει, συμπεριλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τελευταία κάνει μια στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία και αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.

Όπως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι πολλά στελέχη της Κυβέρνησης, τελευταία και ιδιαίτερα μετά την τελεσίδικη αθωωτική απόφαση των δικαστηρίων για τον πρώην Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου από την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων του ελλείμματος του 2009 έχουν αλλάξει αφήγηση για τα αίτια της κρίσης.

Ρίχνουν πλέον τις περισσότερες ευθύνες στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κ. Καραμανλή για το τεράστιο χρέος και το έλλειμμα 15,4% που άφησε μετά την πενταετή θητεία της την περίοδο 2004-09.

Όλα αυτά συνηγορούν για τη δημιουργία του νέου προοδευτικού μετώπου, το οποίο φαίνεται να ξεκινά από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, στις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας μας.

Στο ξεκίνημα αυτό επιθυμώ και εγώ να βοηθήσω, γι΄ αυτό στις επικείμενες εκλογές στην οικεία Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας αποφάσισα να στηρίξω την Παράταξη του Χρήστου Γιαννούλη, κεντρικό σύνθημα του οποίου είναι το «Κοιτάμε μπροστά», για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας για το 2040 και το 2050 και όχι να πολιτευόμαστε με τη λογική του 1940 και του 1950.

Εις αναμονή λοιπόν των ανακοινώσεων για το ψηφοδέλτιο των Σερρών, κλείνω με μια πρόσφατη δήλωση του κ. Γιαννούλη για το Νομό μας: «Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες των Σερρών και δεσμευόμαστε ότι θα το οικοδομήσουμε. Εννέα χρόνια στασιμότητας είναι αρκετά. Πλέον αλλάζουμε σελίδα και κοιτάμε μπροστά για μία Κεντρική Μακεδονία της ισόρροπης ανάπτυξης, της οικονομικής και κοινωνικής προόδου και της προκοπής».

Πάντως κ.Ανδρεάδη όσο να πείτε είστε λίγο …μπερδεμένος!

Εγώ δεν σας είδα πουθενά να είστε εναντίον του ΚΙΝΑΛ μέχρι σήμερα, εκτός κι αν ήσασταν απομακρυσμένος στα …κρυφά,

ενώ η μη ψήφιση της απλής αναλογικής από την κ. Γεννηματά , αν θυμάμαι έγινε όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στα «πάνω» του,

όσο για την θέση του ΠΑΣΟΚ για το Μακεδονικό, ήταν πάντα ξεκάθαρη και …ντόμπρα!

Τέτοιες προοδευτικές απόψεις για το Μακεδονικό είχε μόνο ο ΓΑΠ και το κόμμα του,

αφού όμως αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και κάνανε το ΚΙΔΗΣΟ στο οποίο νομίζω ήσουν και …υποψήφιος!

Αλλά απ΄οτι θυμάμαι η τελευταία πολιτική σας κίνηση ήταν με τον Ραγκούση, που έφυγε… για τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε και εσείς τον …ακολουθείτε!

Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάτε πως συγκυβέρνησε τέσσερα χρόνια με την ακροδεξιά,

πως υπέγραψε τα πιο σκληρά μνημόνια που ακόμα συνεχίζονται, μιας και ακόμα δεν ξημέρωσε η μεταμνημονιακή Ελλάδα που τόσο …ονειρεύεστε.

Αν τώρα εσείς θέλετε να βαφτίστε «ψάρι το κρέας», απλώς γιατί βρισκόμαστε στη Σαρακοστή, με γεια σας και χαρά σας.

Αλλά άλλο η ξεκάθαρη πολιτική επιλογή και άλλο οι αστείες δικαιολογίες.

Γιατί από αστείες δικαιολογίες, άλλο …τίποτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here