Στην ηλικιακή ομάδα των 50 ετών και άνω: Πάμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό

Το πρώτο μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι των ειδικών είναι η αύξηση της πίεσης για την προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, στοχεύοντας αυτή την φορά στην ηλικιακή ομάδα των 50 ετών και άνω.

Πρόκειται για μια κατηγορία πολιτών οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι εργαζόμενοι, έχουν καθημερινές επαφές και κινδυνεύουν από την έξαρση της νόσου, ενώ η αλήθεια είναι πως το ποσοστό εμβολιασμού στην συγκεκριμένη κατηγορία φτάνει περίπου στο 80%.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν και να διασωληνωθούν, επιβάλλοντας μάλιστα και πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα για όσους δεν το πράξουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, η οποία ήδη έφερε αποτελέσματα.

Ήδη έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού σχεδόν το 50% και στην κυβέρνηση εκτιμούν πως όσο θα πλησιάζουμε στην ημέρα που θα ενεργοποιηθεί το πρόστιμο το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί….

Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι ρωτούν αν θα πληρώσουν πρόστιμο και οι πολλοί άρρωστοι υπερήλικες που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να βγουν από το σπίτι τους!

Λέτε να το πληρώσουν και αυτοί;