Πολιτεία των Ευχών: Πόσο μας κόστισε τελικα;

Το ξεκίνημα έγινε την προηγούμενη βδομάδα, όταν ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία της Πολιτείας των ευχών και στο ένα εκατομμύριο ευρώ που ξοδεύτηκε όπως είπε μέχρι σήμερα, χωρίς ουσιαστικά κανένα καλό αποτέλεσμα.

Πέτρος Αγγελίδης: Μέγα ψέμα ότι η πολιτεία κόστισε 1.000.000 ευρώ

Η απάντηση ήρθε από τον πρώην δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη, που χαρακτήρισε ψέμα πως το κόστος της Πολιτείας των ευχών, τα προηγούμενα έξη χρόνια, έφτασε ένα τέτοιο ποσό, προσδιορίζοντας τα χρήματα που ξοδεύτηκαν μέχρι σήμερα στο ποσό των 450 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα θεώρησε πως το ποσό «ανέβηκε» για να δικαιολογηθούν τα 170.000 ευρώ που ξόδεψε φέτος η δημοτική αρχή για την «χριστουγεννιάτικη γιορτή» όπως την χαρακτηρίζει ο κ. Αγγελίδης, παραλείποντας να την ονομάσει «Πολιτεία των ευχών»

Συνεχίζοντας ο κ.Αγγελίδης αναφέρθηκε και στα χρήματα που εξασφάλισε ο ίδιος από το πράσινο ταμείο, για τις αποζημιώσεις του Κεντρικού Πάρκου, λέγοντας πως τα χρήματα υπάρχουν, εκτός από τις αυτά που δόθηκαν για το παλιό κτηνιατρείο που ήταν της εκκλησίας και με τα οποία και αποζημιώθηκε, οπότε υπάρχει τώρα υπόλοιπο 1,5 εκ. ευρώ περίπου και για αποζημιώσεις άλλων ιδιοκτησιών του κεντρικού πάρκου.

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Κάποιοι δεν μπορούν να χαρούν όπως όλοι οι Σερραίοι

Στην απάντησή του ο κ. Χρυσάφης δεν αναφέρεται καθόλου στα χρήματα του Πράσινου ταμείου, παρά μόνο στην πολιτική επιλογή, να γίνει επίκεντρο των εκδηλώσεων το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα η Πλατεία και η Κ.Καραμανλή, για  να δώσουμε όπως λέει ο ίδιος ζωή, με στολισμό, φώς, χρώμα και καθημερινές δράσεις , μιας και αυτή ήταν η απαίτηση  όλων των συμπολιτών μας.

Ένα μεγάλο μέρος της  Πολιτείας των Ευχών συνεχίζει ο κ.Χρυσάφης από φέτος επεκτείνεται  στο κέντρο της  πόλης, δίνοντας  ζωή εκεί που μέχρι πέρυσι κυριαρχούσε το σκοτάδι, υπονοώντας σαφέστατα πως ο κ.Αγγελίδης άφησε το κέντρο της πόλης …σκοτεινό!

Το τελικό  αποτέλεσμα μας  δικαίωσε, κυρίως όμως δικαίωσε  όλους, μικρούς και μεγάλους, που γιορτάζουν και χαίρονται   μαζί μας σε μια  πόλη στολισμένη  όπως μας αξίζει.

Καλά που είπαν και οι δυο τους στο τέλος Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, γιατί θα νομίζαμε στην τελική πως οι δύο άνδρες, τα …χάλασαν!

Το να προτείνουμε πάντως να κάνει το διαιτητή ο Φωτιάδης δεν είναι λιγάκι …γελοίο;

Η αγορά των Σερρών στο πλευρό του Χρυσάφη

Η ουσία είναι όμως πως η αγορά δεν τα είχε καλά με τον Αγγελίδη και τα «βρήκε» προς το παρόν βέβαια με τον Χρυσάφη.

Θες οι αλλαγές στην «Πολιτεία των ευχών», θες η αίσθηση πως θα αλλάξει η κανονιστική με τα τραπεζοκαθίσματα, θες η στήριξη του Δήμου στην προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου στο να γίνει η «Λευκή νύχτα» στις 27 Δεκεμβρίου, το κλίμα έχει αλλάξει υπέρ της νέας δημοτικής αρχής, τουλάχιστον όσον αφορά την αγορά.

Μια αγορά που πέρασε τα τελευταία χρόνια τα χίλια μύρια και ελπίζει επιτέλους να γίνει κάτι και να πάρει τα πάνω της.

Το αν θα τα καταφέρει ή όχι είναι στο … χέρι τους!

Πυρά Κοτρώνη κατά πάντων

Στην διαμάχη μεταξύ Αγγελίδη και Χρυσάφη, μπήκε άθελά του θα ήθελα να πιστεύω, ο πρωην Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην επικεφαλής της Διάβασης Πεζών και πρωην συνεργάτης του κ. Φωτιάδη, και πρωην Γραμματέας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κοτρώνης.

Που εκτός από πρωην θέλει στα γεράματα να γίνει και μελλοντικός  υποψήφιος, ή δήμαρχος, ή σύμβουλος ή τέλος πάντως ότι του καθίσει…

Στην πολιτική επιστολή του ο κ. Κοτρώνης μας δίνει πολιτικά το στίγμα των 100 πρώτων ημερών εξουσίας του νέου δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη, που παρά την τεράστια ανοχή της Αντιπολίτευσης (θα την έλεγε έως και αφωνία), το έργο του μέχρι στιγμής είναι αόρατο!

Παναγιώτης Κοτρώνης: Οι προεκλογικές υποσχέσεις του κ.Χρυσάφη, προς το παρόν παραμένουν κενό γράμμα

Ο πρωην συνεργάτης του κ. Φωτιάδη, μας ενημερώνει πως λίγοι Σερραίοι αντιλήφθηκαν πως ανέλαβε τα ηνία η νέα δημοτική αρχή, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει μέχρις στιγμής τον κ.Δήμαρχο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να δημιουργήσει τις διασυνδέσεις του με την «γαλάζια» ηγετική ομάδα της Αθήνας, και σε αυτόν τον τομέα , όπως λέει και ο ίδιος, τα πηγαίνει ομολογουμένως πολύ καλά.

Όσον αφορά τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ.Χρυσάφη, προς το παρόν παραμένουν γράμμα κενό και ήδη άρχισε να μας προετοιμάζει, ότι η μείωση της τιμής του νερού δεν θα γίνει ποτέ, συμφωνώντας με την άποψη του Αραμπατζή, ενώ για κάποια άλλα όμως, τα οποία δεν μας υποσχέθηκε, τα υλοποίησε με τρομερή ταχύτητα (και μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια), συμφωνώντας  με τον  Φωτιάδη!

Ποιά είναι αυτά;

Ο υπερδιπλασιασμός των αποζημιώσεων των Προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως και η αποζημίωση για πρώτη φορά και όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του δήμου.

Φυσικά και διαφωνεί με τις απευθείας αναθέσεις, τις οποίες όμως στηρίζει και ψηφίζει η δική του παράταξη, ή μάλλον αυτή με την οποία ήταν υποψήφιος και διαφωνεί με την επιλογή των συνεργατών του δημάρχου, τις οποίες όμως στηρίζει και αποδέχεται ο κ. Φωτιάδης!

Προφανώς ο κ.Κοτρώνης έχει μπερδευτεί με τις πολιτικές του Χρυσάφη και τις πολιτικές του Φωτιάδη και από ότι φαίνεται άρχισε να προσεγγίζει τον κ. …. Αραμπατζή!

Ή στην καλύτερη τον … Γεωργούλα!

Αλλιώς δεν εξηγείται!

Τώρα το πως ο ίδιος που δεν εξελέγη σύμβουλος, με το σύστημα Τσίπρα, με τον οποίο συμφωνούσε ή διαφωνούσε πολιτικά, αλλά τελικά κατέληξε στο Βαρουφάκη, είναι ένα ερώτημα

Όπως ερώτημα είναι και ο ίδιος που συμφωνεί με τους πεζοδρόμους (Αγγελίδη), με τα τραπεζοκαθίσματα (Αγγελίδη), αλλά «κατέβηκε» με τον …Φωτιάδη!

Τελικά είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

Πως το είπε και ο Νίτσε;

«Ο άνθρωπος είναι ένα σκοινί τεντωμένο μεταξύ του ζώου και του Υπεράνθρωπου – ένα σκοινί πάνω από μία άβυσσο»

Λογικά τον Παναγιώτη θα είχε στο μυαλό του όταν το έγραφε…

Αλλιώς δεν εξηγείται!

Με κάτι τέτοιους όμως σε θέσεις ευθύνης, εξηγείται το πως πέσαμε ως νομός (και ως δήμος σύμφωνα με τον Κοτρώνη) στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ελλάδας…

Δυστυχώς!

Διαβάστε για το Τάσο Χατζηβασιλείου εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here