Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι βάρκες …αρμενίζουν!

Τι κι αν έχουμε τα πρωτεία στους θανάτους στην πανδημία και τι κι αν χάνουμε κάθε μέρα φίλους και γνωστούς;

Αυτοί που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο παραμένουν αρνητές, και φυσικά όλοι όσοι είναι ενήλικοι και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έχοντας περάσει 7 μήνες έως και σήμερα, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς λογίζονται ως … ανεμβολίαστοι!

Να θυμίσω  πως συνεχίζονται τα προβλήματα στο νοσοκομείο μας μιας και γύρω στους εκατό, είναι όλοι όσοι παραμένουν σε αναστολή αρνούμενοι να εμβολιαστούν.

Και μη νομίζεται πως το φαινόμενο είναι ελληνικό;

Προχθές μάλιστα οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν έναν 24χρονο Ισπανό, ο οποίος προσπάθησε να μπει στη χώρα μέσω του Προμαχώνα με πλαστή βεβαίωση rapid test. 

Μόνο που ο νεαρός συνελήφθη και του επιβλήθηκε και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Επίσης στη σύλληψη ενός 49χρονου ιδιοκτήτη καφέ προχώρησαν αστυνομικοί, καθώς διαπιστώθηκε παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό για δεύτερη φορά, 

Παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ ενώ το μαγαζί θα βάλει λουκέτο για έναν μήνα καθώς εξυπηρετούσε πελάτες χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, ένας πελάτης έδειξε πιστοποιητικό άλλου ατόμου και θα πληρώσει 3.000 ευρώ, ενώ ένας άλλος που δεν είχε βεβαίωση μαζί του θα πληρώσει 300 ευρώ.

Θα μου πεις, λύθηκε το πρόβλημα;

Προφανώς και όχι, αλλά καιρός είναι να μάθουμε πως η χώρα δεν είναι μπείτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώσετε…