Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Είδαν σε live streaming οι Σερραίοι την TOSCA του Puccini

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών διοργάνωσε χθες στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών απευθείας από το Επταπύργιο σε live streaming την Όπερα TOSCA του Giacomo Puccini

Μία παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Η Όπερα TOSCA του Giacomo Puccini με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, και 2 χορωδίες αλλά και την συμμετοχή εξαιρετικών λυρικών τραγουδιστών, παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια Αθανάσιου Κολαλά και Μουσική Διεύθυνση της Λίζας Ξανθοπούλου.

Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, και φέτος αποτελεί την κεντρική παραγωγή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021.

Πρόκειται για μια τραγική, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ, ιστορία, με πολιτικό φόντο, όπου τρεις δραματικές φιγούρες μπλέκονται σ’ ένα λαβύρινθο αγάπης, ζήλιας, αλλά και ποταπών ενστίκτων.

Αυτό όμως που δεσπόζει σε αυτή την Όπερα είναι η καθηλωτική μουσική του Τζάκομο Πουτσίνι.

Την παραγωγή-διοργάνωση της εκδηλώσεων υπέγραψε το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Όσο για το δικό μας Φεστιβάλ της Αμφίπολης η τύχη του αγνοείται…

Όπως και όλες οι προσπάθειες όλων των προηγούμενων διοικήσεων για την ανάδειξή του ως κορυφαίου του Νομού Σερρών

Μια κακή διοίκηση και μια πανδημία, όχι απλά το κατάργησαν, αλλά το έσβησαν από το πολιτιστικό χάρτη της χώρας….

Δυστυχώς!