Χιλιάδες Ρώσοι πολίτες λένε: Προτιμώ να πάω φυλακή παρά να πεθάνω για τον Πούτιν

«Προτιμώ να πάω φυλακή παρά να πεθάνω για τον Πούτιν» λένε χιλιάδες Ρώσοι πολίτες που σχηματίζουν ουρές στα σύνορα με την Γεωργία ή αναζητούν αεροπορικά εισιτήρια για το εξωτερικό, τα οποία είναι πλέον ελάχιστα και οι τιμές τους έχουν εκτοξευθεί.

Το «povetska», δηλαδή το έγγραφο της επιστράτευσης με το οποίο θα κληθούν στα όπλα περίπου 300.000 Ρώσοι, έχει πανικοβάλει τους πολίτες οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν ασφαλείς από τον πόλεμο και πλέον διαπιστώνουν ότι και οι ίδιοι θα χρειαστεί να βρεθούν στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία μπορεί να μην έχει κλείσει τα σύνορα, αλλά ήδη  παρατηρείται προσπάθεια για μαζική έξοδο από την χώρα είτε μέσω των χερσαίων συνόρων με την Γεωργία, είτε αεροπορικώς. 

Με τους πολίτες να ζητούν αεροπορικά εισιτήρια κυρίως για την Τουρκία και την Αρμενία όπου μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα…

Και τα εισιτήρια για αυτούς τους προορισμούς κοστίζουν πλέον έως και 3.000 δολάρια το καθένα, αλλά ακόμη και αυτά έχουν εξαντληθεί για τις επόμενες λίγες ημέρες. 

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν περισσότερους από 1.300 ανθρώπους στην Ρωσία την Τετάρτη σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης. 

Βλέπετε και εκεί δεν θέλουν να πεθάνουν για τον Πούτιν , αλλά για την πατρίδα….