Κώστας Σαραφίδης: Διαφωνούντες με την εφημερίδα …εν συμφωνία!

Σε επιστολή του στην εφημερίδα μας ο οικονομολόγος Κώστας Σαραφίδης αναφέρει:

«Διαφωνούντες ……….εν συμφωνία !!

Αγαπητέ Θέμη, συμφωνούμε ότι το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ θα πρέπει να συνεχίσει τη δραστηριότητα του.

Θα πρέπει όμως αυτό να γίνει σε άλλες υγιείς βάσεις. 

Δεν προτείνω εγώ ως λύσεις την αύξηση του ΜΚ ή τον Δανεισμό.

Αν διάβαζες προσεκτικά τις απόψεις μου θα διαπίστωνες, ότι τις αναφέρω ως λύσεις που παρουσιάσθηκαν, και προφανώς όχι από εμένα. 

Ανέκαθεν δε θεωρώ το δανεισμό ως κάτι κακό, αρκεί να υπάρχει πρόγραμμα, υγιείς βάσεις και ανάλογες εγγυήσεις, για την εξυπηρέτησή του. 

Ο δανεισμός θα εξυπηρετηθεί από τα κέρδη της επιχείρησης και όχι από τα Ακαθάριστα Έσοδα. 

Μόνο που τα πρώτα απέχουν κατά πολύ από τα δεύτερα, στην προκειμένη περίπτωση, λόγω άσκοπων δαπανών, κατά τη δήλωση του Τάκη Σωτηριάδη. 

Τα ερωτήματα που έθεσα, προφανώς δε περιμένουν απάντηση, από εσένα, αλλά από αυτούς που άσκησαν διοίκηση στην Εταιρία, και από των Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη, που ως επαγγελματίας είχε την ευθύνη της ορθής τήρησης των οικονομικών στοιχείων. 

Από τον δημοσιολογούντα Θέμη Πεταλωτή περιμένω, από τη στιγμή που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, να τεκμηριώσει τον χαρακτηρισμό «τρύπιος κουμπαράς», με γεγονότα  – ονόματα και διευθύνσεις.

Όσο αφορά τη δική μου προτεινόμενη λύση, παρατίθεται στο τέλος του κειμένου.

Με την  λύση αυτή, θα αποφύγουμε την πεπατημένη που οδηγεί σε λήθη στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμη για νέα λάθη και αβελτηρίες. 

Το όποιο έργο στο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ θα πρέπει να χρηματοδοτείται από τα ίδια έσοδα του, και προφανώς τη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δεν μπορεί να την εγγυηθεί ο Δήμος.

Ο ιδιώτης θα δώσει άλλη πνοή στο όλο εγχείρημα, αρκεί να ορισθούν όροι  –  προϋποθέσεις και σαφής στοχοθέτηση. 

Τα συμπεράσματα του άρθρου, προκύπτουν από τα δημοσιευμένα Οικονομικά Στοιχεία της εταιρίας, και αυτό υπογράφεται αποκλειστικά από εμένα, και φυσικά φέρω την πλήρη ευθύνη.»

Κύριε Σαραφίδη εδώ και είκοσι χρόνια γράφω πως το Αυτοκινητοδρόμιο θα πρέπει να νοικιαστεί σε ιδιώτη, για να δει άσπρη μέρα

Οπότε γιατί το μίσος και ο …αλληλοσπαραγμός;

Βασίλη γιατί όλοι απορούν αν ο Τραμπ θα κερδίσει ή όχι τις εκλογές και δεν ρωτάνε αν έτσι όπως πάει, σκοπεύει καν να τις ….κάνει;

Ε.Β.

Διαβάστε πείσης για την Φιλανδία: