Αθωώθηκαν οι Σερραίοι αγρότες – 6.500.000,00 € για το ΤΟΕΒ Νιγρίτας!

Χωρίς τελειωμό φαίνεται πως συνεχίζεται η κούρσα τιμών που διανύει η αγορά αγροτικών εμπορευμάτων τα τελευταία 24ωρα

Και φυσικά όσο σχηματίζουν νέα υψηλά οι διεθνείς τιμές σε βαμβάκι και σιτάρι , τόσο ονειρεύονται οι αγρότες μας που βλέπουν να πιάνει τόπο ο ιδρώτας τους.

Καθημερινά βλέπουμε ράλι αυξήσεων, όχι μόνο στο φυσικό αέριο και πετρέλαιο, αλλά και στο σκληρό σιτάρι, με τις τιμές της Φότζια να φτάνει, υπο προυποθέσεις βέβαια, τα 500 ευρώ ο τόνος!

Μη σου πω και …παραπάνω!

Όσο για το βαμβάκι μέσα σε λίγες ώρες η τιμή των συμβολαίων Δεκεμβρίου κατά 5 σεντς η λίμπρα και πλέον προσεγγίζουν τα 114 σεντς, με τις τιμές σε …άνοδο!

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι από μια εκμετάλλευση 1.000 στρεμμάτων με σκληρό σιτάρι και απόδοση 500 κιλά το στρέμμα η ετήσια πρόσοδος μπορεί να ξεπεράσει τις 250.000 αντί των 125.000 που ίσχυε πέρυσι, ενώ αντίστοιχα στο βαμβάκι μπορεί να φθάσει τις 375.000 αντί των 187.000 που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια.  

Πάντως οι δικοί μας Σερραίοι αγρότες για άλλη μια φορά βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γιατί κλείσανε λένε το τελωνείο στον Προμαχώνα το 2016.

Η κατηγορία και πάλι η ίδια «παρακώλυσης συγκοινωνίας» και φυσικά το αποτέλεσμα το ίδιο

Αθώοι οι αγρότες μας για το κλείσιμο του τελωνείου στον Προμαχώνα το 2016 και χαμός από τα χειροκροτήματα μετά την αθωωτική απόφαση.

Στέργιος Λίτος: Ήμασταν εκεί και αγωνιστήκαμε για όλους μας

Όσο για τον Στέργιο Λίτο, δήλωσε με νόημα πως αθωώθηκαν 25 αγρότες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και μάλιστα κατηγορήθηκαν από δικηγόρο των Αθηνών και πολιτευτή πρώην κόμματος γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Ήμασταν εκεί και αγωνιστήκαμε για όλους μας, για όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Για τα δίκαια αιτήματα μας και σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε καμία κοινωνική τάξη. 

Να ξέρουν ότι και να κάνουν δεν πρόκειται να μας φοβίσουν…

Όσο για τον Αθηναίο δικηγόρο, πριν από την δίκη μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως θα πάρει πίσω την κατηγορία…

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο όμως οι δικοί μας ουδέν λάθος αναγνωρίζουν

Δημοπρατείτε το έργο του ΤΟΕΒ Νιγρίτας ύψος περίπου 6.500.000,00 €

Βεβαία όλοι τους δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ Δημήτριο Παπαγιαννίδη διότι με προσωπική του παρέμβαση δημοπρατείτε επιτέλους τον επόμενο μήνα το έργο του ΤΟΕΒ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ύψος περίπου 6.500.000,00 €

Ένα έργο που εντάχθηκε τον Ιούλιο του 2019 στη Δράση 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του ΠΑΑ 2014-2020 που είναι 100% χρηματοδοτούμενο και όχι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που προέρχεται από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Επιτέλους κάτι αλλάζει και για τους Σερραίους αγρότες!

Δείτε εδώ τις ανακοινώσεις Καραμανλή για το ΤΟΕΒ Προβατά