02/12/2022
8.4 C
Serres

Με στόχο την ανάπτυξη: 10 +1 έργα αλλάζουν το Νομό Σερρών!

Κώστας Καραμανλής, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Αλέξανδρος Χρυσάφης και Αθανάσιος Μαλλιαράς παρουσίασαν στα πλαίσια της SEREXPO έντεκα έργα που αναμένεται να βάλουν την Π.Ε. Σερρών στη νέα εποχή, αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές του Νομού Σερρών και όπως είναι φυσικό ανήκουν στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με αίσθημα ευθύνης και πάνω από όλα με σύμπνοια και χωρίς ενστάσεις είτε από την μία, είτε από την άλλη πλευρά, όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις με στόχο της ανάπτυξη, ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, κλείνοντας την παρουσίαση των έργων του Υπουργείου Υποδομών που ελπίζουμε να φέρουν την ανάπτυξη και να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του επιχειρείν και της προσέλκυσης νέων επενδυτών στο Νομό μας.

Η αγαστή συνεργασία όλων των φορέων: Φέρνει την ανάπτυξη

Ο οδικός άξονας Δράμας -Αμφίπολης, η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, ο εξοπλισμός του νοσοκομείου και η ανέγερση της νέας πτέρυγας για την στέγαση της ψυχιατρικής κλινικής, η αναβάθμιση και εξοπλισμός σχολικών μονάδων, η αναβάθμιση  του δημοτικού γηπέδου, η κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου Λαϊλιά, η  συντήρηση και αναβάθμιση του  Οδικού άξονα Σερρών-Δράμας, ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, τα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης, το πρόγραμμα  επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο, περιλαμβάνονται στην ενδεκάδα έργων, που παρουσιάστηκαν και βάζουν την Π.Ε. Σερρών στη νέα εποχή, αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές του Νομού μας και ανήκουν στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Με επιπλέον ακόμα ένα έργο, αυτό της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών και η δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου «Χρ. Μέγκλας», που αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας 

«Στην Μαυροθάλασσα έγινε το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό δίκτυο περίπου 8 χιλιομέτρων, προκειμένου να προστατευτούν οι περιουσίες των αγροτών μας. 

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή είναι στους Αγίους Αναργύρους ο καθαρισμός του χειμάρρου, που είναι ένα πολύ μεγάλο έργο. 

Καθαρίστηκε  ο Κρουσοβίτης στο Σιδηρόκαστρο που δημιουργούσε χίλια μύρια προβλήματα ,ενώ γίνονται παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του Στρυμόνα.

Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο ανατολικό ανάχωμα  της Κερκίνης ,προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ασφαλείς .

Έγιναν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ  έργα που δεν φαίνονται και δεν μπορούν να τα δουν οι Σερραίοι, αλλά είναι για την ασφάλειά τους», υποστήριξε πρώτος ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παν. Σπυρόπουλος, προτάσσοντας την σημασία των υποδομών, της αντιπλημμυρικής θωράκισης αλλά και τις ασφαλτοστρώσεις στο Νομό μας. 

Στην αγαστή συνεργασία του Δήμου Σερρών και όλων των φορέων της Π.Ε. Σερρών με την πολιτική ηγεσία και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε ο κ.Χρυσάφης, πάντα στο πλαίσιο της SEREXPO 

«Από την αρχή της θητείας μας στον Δήμο Σερρών δώσαμε προτεραιότητα στην υλοποίηση έργων με αναπτυξιακό στίγμα στην τοπική κοινωνία και οικονομία, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Με πολύτιμο σύμμαχο τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή προχωράμε έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος μας, αποτελούσαν πάγιο αίτημα των πολιτών και για πολλά χρόνια λίμναζαν, όπως το Βιοκλιματικό Κλειστό Κολυμβητήριο στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στο Δημοτικό Γήπεδο των Σερρών και το νέο lift στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαΐλιά», σημείωσε ο Δήμαρχος Σερρών και συνέχισε:

«Συνεργαζόμαστε για την υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν τις υποδομές, όπως το Νέο Δικαστικό Μέγαρο και ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός αλλά και παρεμβάσεων που δημιουργούν ανάπτυξη και έχουν άμεσο αποτύπωμα στους ίδιους τους Δημότες. 

«Θα σας φανεί το νούμερο ίσως υπερβολικό, αλλά πλησιάζουμε σχεδόν το ένα δις ευρώ  έργα, τα οποία θα βγάλουν τις Σέρρες από μια ιδιότυπη απομόνωση και θα αλλάξουν και την καθημερινότητα των πολιτών. 

Με έργα στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό αλλάζει μια καθημερινότητα που επί χρόνια δεν ήταν αυτή που άξιζε στους Σερραίους», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής κλείνοντας την παρουσία των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.