ΣΕΡΡΕΣ: ΣΤΑ ΚΕΡΔΥΛΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ!

Στα Κερδύλλια ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του ολοκαυτώματος των μαρτυρικών Κερδυλλίων και της μαζικής εκτέλεσης των 250 ατόμων από τα στρατεύματα κατοχής.

Το πάνδημο μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την ημέρα του ολοκαυτώματος θα τελεστεί τηTετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στην Τοπική Κοινότητα Νέων Κερδυλλίων και ο πρόεδρος θα μας κάνει την τιμή να μας έρθει γύρω στις 10 το πρωί από την Καβάλα, όπου και θα προσγειωθεί το στρατιωτικό αεροσκάφος που θα τον μεταφέρει

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στις 7.30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων.

Στις 10.00 θα τελεσθεί μνημόσυνο εντός του Ιερού Ναού από τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγο.

Στις 10.30 θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον και κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει  χαιρετισμός & ομιλία από τον Δήμαρχο Αμφίπολης  Κωνσταντίνο Μελίτο, ενώ αμέσως μετά θα γίνει η προγραμματισμένη επίσκεψη στους τόπους εκτέλεσης και θα ακολουθήσει  δεξίωση των Αρχών από το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινότητα στην αίθουσα της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων.

Την κεντρική ομιλία με το πολύ ενδιαφέρον θέμα , αυτό των γυναικών των κατοίκων των Κερδυλλίων , που απέμειναν μόνες μετά το ολοκαύτωμα, θα εκφωνήσει ο συγγραφέας και ιστορικός Γιώργος Κυρμελής, ο οποίος είναι για πάρα πολλά χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα Σερρών.

Ομιλία που θα σας δώσουμε την χαρά να διαβάσετε την Πέμπτη από τις σελίδες της εφημερίδας μας και μέσω του www.e-vima.gr.

Όσο για την φημολογούμενη επίσκεψη στην Πρώτη και στο σπίτι του εθνάρχη, από ότι φαίνεται αυτήν την στιγμή τουλάχιστον δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here