Σέρρες: Η κρίση έριξε τις τιμές των ακινήτων και η εφορία τις …ανέβασε!

Μπορεί η κρίση να έριξε την τιμή των ακινήτων στα τάρταρα, αλλά είχα την αίσθηση πως και η πανδημία βοήθησε έτσι ώστε να μην υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα

Για αυτό και με ξάφνιασε η μεγάλη αύξηση που ανακοινώθηκε χθες στις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα, τόσο στην πόλη όσο και στο νομό Σερρών.

Προσέξτε σύμφωνα με τις νέες αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν, η αύξηση για τα ακίνητα στο Νομό Σερρών κυμαίνεται από 23,08 για την κατώτερη τιμή ζώνης έως και 19,05 για την ανώτερη τιμή ζώνης.

Το καλύτερο όμως ήταν πως με την απόφαση του ΥΠΟΙΚ εντάχθηκαν στο αντικειμενικό σύστημα αξιών περιοχές όπως η Πρώτη, η Αμφίπολη, η Χρυσοπηγή, ο Προμαχώνας, η Κερκίνη, η Ηράκλεια, τα Λουτρά, το Στρυμονικό και η Αλιστράτη!

Και μη νομίζετε πως δεν θα πληρώσουμε την αύξηση μιας και ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ;

Πάντα η φορολόγηση της όποιας περιουσίας ήταν ο πιο ασφαλής και σίγουρος τρόπος εύρεσης χρημάτων από όλους τους υπουργούς οικονομικών

Και φυσικά οι πλειονότητα όλων των φόρων, είτε αυτοί είναι κυβερνητικοί, είτε δημοτικοί, βασίζονται στις αντικειμενικές αξίες

Οπότε δύσκολα θα γλυτώσει κανείς….

Ανέβηκαν οι τιμές των οικοπέδων με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η …αντιπαροχή!

Πάντως η πανδημία δεν κατάφερε να ανακόψει τον ρυθμό ανόδου που καταγράφεται στις αξίες των οικοπέδων στην πόλη μας

Η αιτία σύμφωνα με τα μεσιτικά γραφεία και τους εργολάβους είναι τα συσσωρευμένα αιτήματα στέγασης που δεν ικανοποιήθηκαν λόγω οικονομικής κρίσης την τελευταία δεκαπενταετία, παράλληλα με την νέα πραγματικότητα για εργασία από το σπίτι που φαίνεται να ορίζει μια νέα τάση ζήτησης για μεγαλύτερους χώρους.

Ήδη έχουν αρχίσει να ξανασηκώνονται οικοδομές οι οποίες κατά κύριο λόγο βρίσκονται σε μεσαίου και υψηλού προφίλ περιοχές όπου οικόπεδα αγοράστηκαν φθηνά μέσα στην κρίση και τα ποσοστά αντιπαροχής όταν συμφωνήθηκαν δεν είναι απαγορευτικά.

Οι νέες αυτές οικοδομές έχουν κοινό χαρακτηριστικό ότι σε μεγάλο ποσοστό αυτοχρηματοδοτούνται και παρέχουν υψηλά στάνταρτ στέγασης σε κατασκευές ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής

Αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης είναι και η αύξηση των ποσοστών αντιπαροχής που αρχίζουν δειλά να ζητούνται από τους ιδιοκτήτες.

Ιδιαίτερα τώρα που οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων αυξάνονται, την ίδια στιγμή που τα κόστη κατασκευής είναι στον πάτο, καθώς η ανεργία και τα φθηνά εργατικά χέρια έχουν αυξηθεί σημαντικά!

Δείτε επίσης