Εβδομάδα εκλογών για τα Σωματεία της ΟΕΒΕΣΣ

Τις εκλογικές τους διαδικασίες, για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών τους Συμβουλίων πραγματοποίησαν εχθές Τετάρτη (27/4/2022) τρία επαγγελματικά Σωματεία των Σερρών που ανήκουν στην δύναμη της ΟΕΒΕΣΣ.

Εκμεταλλευόμενα τις τελευταίες ημέρες παράτασης θητείας που δόθηκε μέχρι και τις 30 Απριλίου λόγω Covid, τα μέλη των Σωματείων Αργυροχρυσοχόων & Ωρολογοποιών, Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και της Συντεχνίας Μεταλλικών Κατασκευών Ν. Σερρών, πραγματοποίησαν τις αρχαιρεσίες τους, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη και συγκρότηση νέων και ανανεωμένων οργάνων.

Την αυλαία άνοιξαν οι Αργυροχρυσοχόοι του Νομού Σερρών, που, από τις 2.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, άρχισαν να υποδέχονται στα γραφεία τους, τους πρώτους ψηφοφόρους.

Στις 7.00 το απόγευμα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και για το Σωματείο των Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών, η οποία έλαβε χώρα στο ισόγειο του Επιμελητηρίου των Σερρών, με αισθητά ικανοποιητική προσέλευση και πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από τις προηγούμενες φορές, η οποία συνέβαλε και στην αύξηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων στην ΟΕΒΕΣΣ. Νωρίτερα οι Ασφαλιστές πραγματοποίησαν και τη γενική, εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας ελήφθησαν ομόφωνα σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του Σωματείου.

Την ίδια ώρα, στον 1ο όροφο του Επιμελητηρίου Σερρών, και συγκεκριμένα στα γραφεία της ΟΕΒΕΣΣ, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες και για τη Συντεχνία των Μεταλλικών Κατασκευών «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Με τη συμμετοχή τους και μέσα από ένα ψηφοδέλτιο με 11 υποψηφίους για Δ.Σ. και ΟΕΒΕΣΣ τα μέλη ανέδειξαν 4 αντιπροσώπους στην τοπική Ομοσπονδία των Σερρών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσει η συγκρότηση σε σώμα από τα παραπάνω Σωματεία, ενώ τη σκυτάλη στην εκλογική μάχη παίρνουν την Παρασκευή (29/4/2022) το Σωματείο των Ιχθυοπωλών Ν. Σερρών και το Σάββατο (30/4/2022) το Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Ν. Σερρών.