Και πάλι ανοιχτά το Σπήλαιο Αλιστράτης και το Μουσείο Αμφίπολης!

Με ένα νέο έργο στην περιοχή ξανανοίγει , λόγω κοροναιού , ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα σπήλαια.Αυτό της Αλιστράτης του Δήμου Νέας Ζίχνης.

Βέβαια το νέο είναι η κατασκευή της Αυτόνομης Σιδηροδρομικής Ισόπεδης Διάβασης, η οποία θα προσφέρει την απαιτούμενη και ασφαλή οδική πρόσβαση στο φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, βοηθώντας έτσι στην τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ν. Ζίχνης, αλλά και ολόκληρου του νομού Σερρών όπως αναφέρει ο δήμαρχος Παντελής Μπόζης.

Για αυτό και ευχαρίστησε τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα του Δήμου Ν. Ζίχνης και του σπηλαίου Αλιστράτης.

Η Αυτόματη Σιδηροδρομική Ισόπεδη Διάβαση (ΑΣΙΔ) θα προσφέρει την απαιτούμενη και ασφαλή οδική πρόσβαση στο φαράγγι του ποταμού Αγγίτη συμβάλλοντας σημαντικά στην τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής

Η ΑΣΙΔ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό όριο του Σπήλαιου της Αλιστράτης και πρόκειται για ΑΣΙΔ με χρήση μέσων ειδικού τύπου με φωτεινά, ηχητικά σήματα και ημιδρύφακτα προσαρμοσμένη να λειτουργεί για τις ισχύουσες και μελλοντικές ταχύτητες κυκλοφορίας των συρμών, εξασφαλίζοντας με σύγχρονο αυτοματοποιημένο σύστημα την διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από οχήματα.

Η κατασκευή της διάβασης είναι βαρέως τύπου με οπλισμένο σκυρόδεμα ικανή για διέλευση βαρέων οχημάτων και ταυτόχρονα με σχεδόν απεριόριστο χρόνο εκμετάλλευσης και ελάχιστες δαπάνες συντήρησης.

Μεταξύ των οφελών από την κατασκευή της ΑΣΙΔ και η επαναλειτουργία του αυτοκινούμενου τρένου περιήγησης από το Σπήλαιο Αλιστράτης στο πανέμορφο φαράγγι του Αγγίτη που είναι δίπλα στο σπήλαιο και ήταν μια πολύ σοβαρή πρόταση του Δήμου Νέας Ζίχνης και του ΔΣ του Σπηλαίου Αλιστράτης που τέθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην περιοχή , πριν λίγους μήνες , η οποία αφού εξετάστηκε οικονομικά και τεχνικά , σχεδιάστηκε , αδειοδοτήθηκε και … υλοποιήθηκε !

Όχι στα λόγια, αλλά στα …έργα!

Ανοιχτό είναι επίσης και το μουσείο της Αμφίπολης.

Φυσικά τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, μαζί με τους πέντε (5) επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους

Το ερώτημα φυσικά είναι αν και πόσοι Σερραίοι δάσκαλοι και διευθυντές θα δώσουν την συγκατάθεσή τους και να προτρέψουν τους μικρούς μαθητές να πάνε και στο Σπήλαιο και στο Μουσείο έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τις ομορφιές και την ιστορία του τόμου μας

Διαβάστε εδώ για το πόρισμα φωτιά για τη ΔΕΥΑ Ηράκλειας