Στην περιοχή των Σερρών Εκβίαζαν και έστηναν παιχνίδια

Πέντε συλλήψεις έγιναν χθες από αστυνομικούς από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ένας από τους συλληφθέντες είναι …Αστυνομικός

Στη σύλληψη πέντε ατόμων τα οποία εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων με το πρόσχημα «παροχής προστασίας» στην περιοχή των Σερρών, ενώ παράλληλα λειτουργούσαν παράνομη ιστοσελίδα διαδικτυακού στοιχηματισμού και χειραγωγούσαν αγώνες ποδοσφαίρου, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό, έφτασαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη του κυκλώματος κατάφερναν να αποκομίζουν κέρδη μέσω του παράνομου στοιχήματος.

Στις Σέρρες Κύκλωμα «έστηνε» παιχνίδια

Στην εξάρθρωση μιας πολυμελούς συμμορίας που «έλυνε και έδενε» στην πόλη των Σερρών προχώρησαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η γκάμα των δραστηριοτήτων του κυκλώματος που ξεπερνούσε τα 20 άτομα είχε να κάνει με την είσπραξη ποσών από «πώληση προστασίας» σε καφέ μπαρ, τη δημιουργία ιστοσελίδας παράνομου στοιχηματισμού, καθώς και το στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων των τοπικών ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρήστος Δημητρακόπουλος τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν στην εκβίαση 11 ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Νομό Σερρών, με το πρόσχημα «παροχής προστασίας» εισπράττοντας μηνιαίως χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν για κάθε κατάστημα από 200 έως 1.000 ευρώ.

Επίσης, παρίσταντο κατά τη λειτουργία των καταστημάτων ώστε να λαμβάνουν επιπλέον αμοιβή πέραν της «προστασίας», να ελέγχουν τα έσοδά τους και να αποτρέπουν προσέγγιση από τυχόν ομοειδείς ομάδες, που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν τον έλεγχο των εν λόγω καταστημάτων.

Παράλληλα, λειτουργώντας για λογαριασμό τρίτων, εισέπρατταν εκβιαστικά οφειλόμενα ποσά, λαμβάνοντας ως αμοιβή ποσοστά που ανέρχονταν έως το 50% του εισπραχθέντος ποσού.

Ακόμα διαπιστώθηκε πως τα μέλη του κυκλώματος εγκατέστησαν και λειτουργούσαν παράνομη ιστοσελίδα διαδικτυακού στοιχηματισμού, εισπράττοντας ποσοστό 65% από το σύνολο των μη κερδισμένων στοιχηματικών γεγονότων, στα οποία συμμετείχαν οι παίκτες, που κυμαινόταν από 3.000 έως 6.000 ευρώ μηνιαίως, από κάθε ένα από τα τουλάχιστον 6 καταστήματα στα οποία είχαν εγκαταστήσει το παράνομο λογισμικό διαδικτυακού στοιχηματισμού στο Νομό Σερρών.

Τέλος προέβησαν στη χειραγώγηση αγώνων τοπικών κατηγοριών, οι οποίοι προσφέρονταν για στοιχηματισμό σε ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες στην περιοχή των Σερρών, δύο ομογενείς 28 και 31 ετών, συνδιευθύνοντες την οργάνωση και τρεις ημεδαποί 37, 43 και 31 ετών ως μέλη της οργάνωσης, ενώ από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε η επιπλέον συμμετοχή 19 ατόμων.

Ο 43χρονος είναι αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία που ανήκει στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε βάρος του κινούνται οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στους συλληφθέντες όσο και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οπλισμός (περίστροφο, σιδερογροθιές, σπρέι πιπεριού, μεταλλικό μπαστούνι), 1 αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 4.090 ευρώ.

Διαβάστε και αυτό εδώ για τον Κώστα Καραμανλή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here