Σύλλογος Γυναικών Σερρών: Δραματική η κατάσταση στην υγεία

Εμείς ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών ενώνουμε την φωνή μας με τους γιατρούς της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν.Σερρών (ΕΝΙΝΣ) για την κατάσταση στην υγεία στο νομό μας.

Σήμερα υπάρχει η πιο μεγάλη ανάγκη να βγούμε όλοι μπροστά και πίσω από τις μάσκες να ακουστεί η φωνή μας όσο πιο δυνατά γίνεται.

Καλούμε τις γυναίκες μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους αλλά και κάθε φορέα που συμμετέχουν να αγωνιστούμε για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών στον χώρο της Υγείας.

Σήμερα που η έξαρση της πανδημίας χτύπησε κόκκινο στην Περιφερειακή μας Ενότητα φάνηκε ακόμα περισσότερο η γύμνια της πολιτικής της τωρινής Κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων που οδήγησε όλα αυτά τα χρόνια στην απαξίωση της Δημόσιας Υγείας.

Αυτοί έχουν την ευθύνη για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλης της χώρας, όπως και στο νοσοκομείο των Σερρών και στα Κέντρα Υγείαςστο νομό μας.

Η κυβέρνηση τόσο καιρό δεν έκανε τίποτα απολύτως για να ενισχύσει το νοσοκομείο μας το οποίο λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις, υπάρχουν ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ. Οι ασθενείς με covid – 19 μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη επιβαρύνοντας τα ήδη κορεσμένα νοσοκομεία της.

Κάνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις αγρότισσες να εντείνουμε τώρα τους αγώνες μας για ΑΜΕΣΗ ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Δεν ανεχόμαστε η κυβέρνηση να κουνάει το δάχτυλο σε εμάς και τα παιδιά μας για την αύξηση των κρουσμάτων, όταν δεν παίρνει μέτρα προστασίας στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς, όταν ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ιχνηλάτηση στα κρούσματα.

Τα παραπέμπουν όλα στην ατομική ευθύνη για να κρύψουν τη δική τους, την κρατική ευθύνη, και για το φούντωμα του 2ου κύματος της πανδημίας και για την κατάσταση στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νομού μας.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Την πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και τα Κέντρα Υγείας του Νομού ώστε να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Να μονιμοποιηθεί το προσωπικό των νοσοκομείων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,
  • Να προχωρήσουν άμεσα σε τακτικά δωρεάν τεστ ανίχνευσης τόσο στο προσωπικό του νοσοκομείου, στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς αλλά και άμεσα σε όποιον συμπολίτη μας κρίνεται απαραίτητο.
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για κλίνες ΜΕΘ, δωρεάν τεστ κλπ.
  • Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας σε σχολεία και χώρους δουλειάς

Συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία στη Σύσκεψη μαζικών φορέων που καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών προστά από το Θερινό Θεατράκι την Τετάρτη 4/11/2020 καιώρα 5:00 μμ ώστε να συντονίσουμε καλύτερα τον αγώνα διεκδίκησης και συμπαράστασης στην ΕΝΙΝΣ.

Προφανώς η ανακoίνωση συντάχθηκε πριν το lockdown, οπότε η συγκέντρωση στο Θερινό Θεατράκι σαφώς και θα αναβληθεί.

Διαβάστε επιπλέον Σερραϊκά Νέα: