Μαργαρίτης Σχοινάς: Επισκέφτηκε Την Αντιπεριφέρεια Σερρών

Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος στο Διοικητήριο και την αίθουσα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ».

Ο κ. Σχοινάς συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και η επίσκεψή του στο Διοικητήριο έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Σερρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τον κ. Σχοινά, αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόσωπό του και του δώρισε το βιβλίο της Εικονογραφημένης Ιστορίας των Σερρών του συντοπίτη μας δημοσιογράφου κ. Τζανακάρη, προκειμένου ο καινούργιος Σερραίος να γνωρίσει με περισσότερες λεπτομέρειες την ιστορία της νέας του πόλης.Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς, αφού δήλωσε συγκινημένος που επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά την πατρίδα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, έκανε λόγο για το ιστορικό πρόσωπο, που συνδέει τις Σέρρες με την ιδιαίτερη πατρίδα του στην Χαλκιδική, τον Εμμανουήλ Παππά, ο οποίος πριν 200 ακριβώς χρόνια ξεκίνησε από τις Σέρρες και έδρασε στην Χαλκιδική, προκειμένου να ελευθερώσει την Μακεδονία από τον οθωμανικό ζυγό.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν τακτική επικοινωνία για την προώθηση των θεμάτων, που απασχολούν την Περιφερειακή μας Ενότητα.