ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SOCIALPROFILE

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ ΣΤΟ SOCIALPROFILE MAGAZINE

Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Δουλειά για όλους τους Σερραίους»

Μπορεί να εστιάσαμε όλοι μας στην έξυπνη πόλη, την πρόταση του κ.Χρυσάφη για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά όπως λέει και ο ίδιος η αγάπη για το τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε και έκανε την δική του οικογένεια αλλά και η λαχτάρα για αλλαγή από την σημερινή γκρίζα πραγματικότητα, ήταν αυτές που τον οδήγησαν στην κατάθεση της υποψηφιότητας του.
Πραγματιστής και ο ίδιος, μπορεί να μιλά για αστοχίες και καθυστερήσεις από πλευράς της σημερινής δημοτικής αρχής, και να την κρίνει αυστηρά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μηδενίζει το έργο της.
Βασικός στόχος του η δημιουργία θέσεων εργασίας και η απασχόληση , με επιτακτική την ανάγκη αναδιοργάνωσης της φιλοσοφίας στην οποία κινείται όλο το έμψυχο δυναμικό του Δήμου μας, ενώ μας υπόσχεται εκπλήξεις κατά την προεκλογική περίοδο.
Βέβαια ο ίδιος ονειρεύεται τις Σέρρες όπως θα γίνουν αύριο, μετά την δική του Δημαρχιακή θητεία, αλλά αυτό είναι δουλειά των Σερραίων δημοτών να το αποφασίσουν…

S.P.: Κύριε Χρυσάφη ήδη έχετε ανακοινώσει την κάθοδό σας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Φιλοδοξία, αγάπη για την πόλη ή ανάγκη για αλλαγή;

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Θα έλεγα και τα τρία μαζί. Και αγάπη για το τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα και έκανα την δική μου οικογένεια αλλά και δούλεψα και φυσικά λαχτάρα για αλλαγή από την σημερινή γκρίζα πραγματικότητα, σε ένα τόπο φωτεινό, όμορφο και καθαρό που να αξίζει να ζει ο Σερραίος πολίτης. Σαφώς όμως και φιλοδοξία για να μπει μια προσωπική σφραγίδα για την αναμόρφωση αυτού του τόπου.

S.P.: Πώς κρίνετε το έργο του νυν δημάρχου; Νομίζετε ότι ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών με δεδομένο ότι ήταν δήμαρχος για δύο τετραετίες;

Α.Χ.: Οι πολίτες είναι αυστηροί σε μια δημοτική αρχή στην οποία έχουν δώσει δυο συνεχόμενες φορές την εμπιστοσύνη τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρήματα του τύπου, παραλάβαμε δύσκολες καταστάσεις ή δεν είχαμε έτοιμα προγράμματα, δεν μπορούν να σταθούν.
Οπότε οι αστοχίες και οι καθυστερήσεις που υπήρξαν, είχαν επιπτώσεις στο επίπεδο της ζωής των πολιτών και με αυτή την λογική θα πρέπει να κριθούν αυστηρά. Όμως σε προσωπικό επίπεδο ποτέ δεν ήμουν θιασώτης του μηδενισμού και της στείρας κριτικής.
Πιστεύω ότι έχουν δρομολογηθεί αρκετά πράγματα τα οποία η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει και να τα συνεχίσει και να τα εμπλουτίσει.
Και αυτό γιατί έχουμε χρέος στον Σερραίο Δημότη μακρυά και πέρα από αντιπολιτευτικές κορώνες, να πάμε και καλύτερα και γρηγορότερα.

S.P.: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πρώτο πράγμα που έχει άμεσα ανάγκη η πόλη μας;

Α.Χ.: H πόλη πρέπει να αλλάξει εικόνα και μάλιστα άμεσα.
Θέλουμε μια πόλη όμορφη καθαρή και λειτουργική.
Όχι βομβαρδισμένους δρόμους, όχι γκρίζα πάρκα, όχι βρώμικες πλατείες και γειτονιές.

S.P.: Με δεδομένη την εικόνα της πόλης μας, τι στόχο βάζετε, εφόσον εκλεγείτε, για το τέλος της τετραετίας;

Α.Χ.: Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κάθε Σερραική οικογένεια είναι η απασχόληση. Δεν υπάρχει μια οικογένεια χωρίς ένα άνεργο, ή ένα μέλος της οικογένειας που να μην είναι στο εξωτερικό.
Στόχος μας είναι μέσα από συνέργειες και θεσμούς και μέσα από αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών εργαλείων που υπάρχουν να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στο δήμο μας. Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, αύξηση της απασχόλησης, νέες δουλειές και κυρίως εργαλεία που θα φέρουν χρήματα και προστιθέμενη αξία στον τόπο μας

S.P.: Νομίζετε ότι η καθαριότητα και η αποκομιδή των σκουπιδιών θα πρέπει να γίνεται από τον Δήμο ή από ιδιωτικά συνεργεία;

Α.Χ.: Η αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως και κάθε υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να γίνεται βασικά από το δυναμικό του Δήμου μας.
Θα πρέπει όμως να γίνει με ένα τρόπο έξυπνο, στον οποίο θα ενταχθούν νέες τεχνολογίες και εργαλεία, που θα επιτρέψουν να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Έξυπνες λύσεις και πρακτικές σαν και αυτές που παρουσιάσαμε, ήδη εφαρμόζονται σε άλλες πόλεις, όπως για παράδειγμα οι αισθητήρες πληρότητας κάδων, το αυτοματοποιημένο σύστημα ροής απορριμματοφόρων και άλλα, είναι μερικά μόνο παραδείγματα τέτοιων λύσεων.
Στην περίπτωση φυσικά που παρ’ όλη την πλήρη αξιοποίηση των ανθρώπων του Δήμου και των νέων τεχνολογιών δεν πετυχαίνουμε τον βασικό στόχο που έχουμε βάλει: Σέρρες μια πεντακάθαρη και όμορφη πόλη, τότε θα πάμε σε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, μακρυά από δογματισμούς και προκαταλήψεις. Διαφυλάττοντας βεβαίως πλήρως και πάντα τα δικαιώματα του Δήμου μας και εξασφαλίζοντας το μέγιστο αποτέλεσμα για το Σερραίο δημότη.

S.P.: Θεωρείτε ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του Δήμου επαρκεί για τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει;

Α.Χ.: To έμψυχο δυναμικό είναι επαρκές τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Απλώς είναι επιτακτική η ανάγκη αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης της στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Η εμπνευσμένη υποκίνηση όλου αυτού του καλού δυναμικού που υπάρχει στο δήμο μας είναι ένα επιπλέον στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

S.P.: Συμφωνείτε ότι είναι απαραίτητη η δημοτική αστυνομία και η ενίσχυσή της, και πώς θα ξεπεράσετε τους όποιους περιορισμούς;

Α.Χ.: H κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ήταν η πιο άστοχη κίνηση που είχαμε με επιπτώσεις σε μια σειρά δραστηριοτήτων του δήμου μας. Η ενίσχυσή της είναι καταλυτική και η άρτια αναδιοργάνωσή της απαραίτητη. Για μας, είναι ένα κομβικό ζήτημα για τις υπηρεσίες που θέλουμε να προσφέρουμε στο Σερραίο δημότη, όποτε ναι είναι απαραίτητη.

S.P.: Ποιες εμβληματικές ενέργειες θα κάνετε για την πόλη μας;

Α.Χ.: H πόλη έχει ανάγκη από δυο με τρεις κεντρικούς στόχους.
Η Συμμαχία Σερραίων σχεδιάζει και θα παρουσιάσει τις κεντρικές της στοχεύσεις με το νέο έτος και να είστε σίγουροι ότι θα απαντούν στο σήμερα και στα σίγουρα το αύριο της Σερραϊκής κοινωνίας.

S.P.: Θα προχωρήσετε σε ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας;

Α.Χ.: H εικόνα της κεντρικής πλατείας των Σερρών είναι κάτι που δεν μας αξίζει στους Σερραίους.
Ο επανασχεδιασμός και η ανάπλασή της, καθώς και η χρήση της σαν κυρίαρχου σημείου για μια σειρά θεσμών που σχεδιάζουμε για την πόλη, θα της δώσουν την θέση που της και μας αξίζει.

S.P.: Ποια είναι για εσάς η πιο έξυπνη πόλη;

Α.Χ.: Οι Σέρρες όπως θα γίνουν αύριο. Οι Σέρρες όπως σχεδιάζουμε εμείς να την κάνουμε, με την χρησιμοποίηση όλων αυτών των εργαλείων που παρουσιάσαμε που θα δώσουν στους πολίτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με μηδενικό κόστος.

 

Διαβάστε όλο το τεύχος του SocialProfile εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here