Ο Τάσος Χατζηβασιλείου σε «ειδική αποστολή» στα Τίρανα;

Επίσκεψη στα Τίρανα, με την ιδιότητα του γραμματέα διεθνών σχέσεων της Ν.Δ., έκανε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

Η επίσκεψη δεν ανακοινώθηκε στην Ελλάδα, δίνοντας χαρακτήρα «ειδικής αποστολής», αλλά έπαιξε αρκετά έως… πολύ στα αλβανικά ΜΜΕ.

Στόχος του ταξιδιού του βουλευτή μας ήταν να συναντηθεί, ενόψει των αλβανικών εκλογών, με εκπροσώπους όλων των βασικών «παικτών» του αλβανικού πολιτικού συστήματος και να μεταφέρει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού ΥΠΕΞ τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, με μία όμως προϋπόθεση: τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Ο κ. Χατζηβασιλείου συναντήθηκε με τον υποψήφιο πρωθυπουργό και αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, τον γ.γ. του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Τάουλαντ Μπάλα (κόμμα Εντι Ράμα), και την πρόεδρο του Κινήματος Ολοκλήρωσης, Μόνικα Κριεμάντι, η οποία μάλιστα είναι σύζυγος του προέδρου Ιλιρ Μέτα.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και μάλιστα οι Αλβανοί σε πολλές περιπτώσεις υποδέχθηκαν τον Τάσο με… κάμερες, με τα βίντεο να παίζουν στα αλβανικά δελτία ειδήσεων όπως μάθαμε από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Συνάντηση Χατζηβασιλείου με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Ο Χατζηβασιλείου συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο αλλά και μέλη της ελληνικής ομογένειας, που θα είναι υποψήφιοι σε… όλα τα κόμματα και φυσικά ο στόχος του ήταν να διαπιστώσει αν και κατά πόσο αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν …δημοκρατικά;

Το πως και το γιατί παραμένουν ερωτηματικό, καθώς για πολλά χρόνια, όλα οι Αλβανικές κυβερνήσεις στην ουσία κρατούν σε καθεστώς ομηρίας τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Συνάντηση Χατζηβασιλείου – Σκρέκα με φόντο το Νομό Σερρών

Πάντως με το που γύρισε στην Αθήνα, πρόλαβε να συναντηθεί και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα με τον οποίο συζήτησε για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, την ανάγκη εξοικονόμησης ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις και τις σχετικές επενδύσεις στην περιοχή των Σερρών.

Όσο για τα αποτελέσματα της συνάντησης …προσεχώς!