Αύριο στο Θερινό Θεατράκι σύσκεψη από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ν. ΣΕΡΡΩΝ καλεί τα Σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα του Νομού Σερρών, αλλά και κάθε εργαζόμενο σε διευρυμένη πλατιά σύσκεψη, αύριοΤετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Θερινό Θεατράκι Σερρών.

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, αποδεικνύουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πως κυβέρνηση και εργοδοσία επιλέγουν να θυσιάσουν τα δικαιώματά μας, την υγεία των εργαζόμενων και των παιδιών μας για να θωρακίσουν τα κέρδη τους.

Η επίθεση του κεφαλαίου προετοιμάζει ένα νέο κύμα φτώχειας, ανεργίας και το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΕΕ και τα δάνεια προς τα κράτη μέλη που εξέδωσε με το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης θα μας σώσει.

Τα νέα θαλασσοδάνεια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι.

Ο λαός θα κληθεί ξανά να σφίξει το ζωνάρι όπως κάνει εδώ και δέκα χρόνια με 3 μνημόνια και εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους.

Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα θα προστεθούν στα προηγούμενα.

Την ίδια στιγμή που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, με απολύσεις, αναστολή εργασίας, εκ περιτροπής, τηλεργασία και άλλα αντεργατικά μέτρα.

Αυτές οι εξελίξεις μας βάζουν όλους μπροστά σε μεγάλες ευθύνες. Η προετοιμασία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος αποκτά σήμερα ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να αφυπνίσει κάθε τίμιο εργάτη και συνδικαλιστή.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την απάντηση μας. Να σχεδιάσουμε το πώς θα υπερασπίσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Να συγκροτήσουμε το δικό μας σχέδιο λαϊκής αντεπίθεσης. Να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα στα μυαλά και τις καρδιές για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Στην Σύσκεψη θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασία.

Ακόμα δίνουμε την πρώτη απάντηση στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στη ΔΕΘ στις 6:30μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

(Αναχώρηση από Σέρρες 16:00 μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Σερρών) Διαδηλώνουμε μαζικά με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας για να ακουστεί δυνατά: Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά.

Διαβάστε επίσης για την εστίαση: