Στην Θεσσαλονίκη: Στα 28 ευρώ τα μοριακά τεστ

Μαθαίνω πως στην Θεσσαλονίκη μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό στην τιμή των 28 ευρώ εξασφάλισε για εκπαιδευτικούς, μαθητές και τους γονείς όλων των σχολικών βαθμίδων του δήμου Ωραιοκάστρου η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου.

Η Ένωση Συλλόγων ζήτησε προσφορές για τα εν λόγω τεστ από διάφορα διαγνωστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής και η καλύτερη προσφορά, στα 28 ευρώ, ήρθε από διαγνωστικό κέντρο που εδρεύει στον Δρυμό.

Μοναδική προϋπόθεση μάλιστα για την τιμή των 28 ευρώ είναι οι ενδιαφερόμενοι γονείς, μαθητές ή εκπαιδευτικοί των σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου να κάνουν τεστ εάν και εφόσον έχουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Υπάρχει ακόμη και προσφορά για μαθητές και εκπαιδευτικούς για rapid test στα 3 ευρώ, που όμως και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα ή να έχουν συμπτώματα. 

Διαφορετικά, για τους γονείς των σχολείων που δεν έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, η τιμή διαμορφώνεται στα 4 ευρώ!

Μάλιστα πολλοί δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία ανεύρεσης προσφορών ώστε να εντοπιστούν φθηνότερες τιμές στα τεστ των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Παράλληλα, αρκετά διαγνωστικά κέντρα έχουν ήδη κατεβάσει τις τιμές στα μοριακά σε αυτές τις ομάδες πληθυσμού ώστε να μπορούν να τα πραγματοποιούν με μεγαλύτερη ευκολία.

Άραγε οι δικοί μας δήμαρχοι έψαξαν να βρουν τιμές για να διευκολύνουν την δική τους κοινωνία;

Λέω μήπως….