Τύμβος Καστά: Ο Τζίτζι δεσμεύτηκε ότι οι εργασίες δεν πρόκειται να σταματήσουν ξανά!

Τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη Σερρών επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,

προκειμένου να ενημερωθεί και να επιθεωρήσει την πορεία των έργων που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού, με ευρωπαϊκούς πόρους που διασφάλισε η ίδια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια οι εργασίες στον Τύμβο Καστά είχαν σταματήσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και το ίδιο το μνημείο.

Μετά την πίεση που ασκήσαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αφού είχαμε εξασφαλίσει τους απαιτούμενους ευρωπαϊκούς πόρους 1,5 εκ. ευρώ,

για να ολοκληρωθεί η μεγάλη παρέμβαση στο χώρο, άρχισαν επιτέλους εκ νέου οι εργασίες.

Σήμερα οι αρχαιολογικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού είναι στο τύμβο μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας και υποβάθμισης.

Λένε ότι τώρα οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και μέσα στα επόμενα το πολύ δυο χρόνια, το παγκόσμιας εμβέλειας μακεδονικό αυτό μνημείο θα ανοίξει τις πύλες του για τον κόσμο.

Και η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ήταν άλλωστε η πρώτη που πίστεψε σε αυτή την ανασκαφή, όταν το 2012 η επικεφαλής αρχαιολόγος του Τύμβου Καστά εκείνη την εποχή, Κατερίνα Περιστέρη, προσπαθούσε να πείσει όλους τους αρμόδιους φορείς για την αναγκαιότητα έναρξης της ανασκαφής.

Τότε το 2012 επί Ψωμιάδη,για να μην ξεχνιόμαστε,  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκταμίευσε τα πρώτα χρήματα, για να ξεκινήσει η ανασκαφή.

Όταν μετά από λίγο καιρό άρχισε να αποκαλύπτεται ο περιβάλλων χώρος και φάνηκαν τα πρώτα δείγματα από το μνημείο,

όλοι αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητά του.

Πάντως όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στερέωσης, συντήρησης και ανάδειξης του Τύμβου Καστά, τα οφέλη για τον τόπο μας θα είναι πολύ σημαντικά.

Καθώς στο μνημείο αναδεικνύεται η ιστορική αλήθεια για την ελληνικότητα και τη μοναδικότητα της Μακεδονίας.

Αν όλα πάνε καλά η Αμφίπολη λογικά  θα μας προσφέρει θέσεις εργασίας και την απαραίτητη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και των Σερρών.

Δεσμεύομαι ,είπε ο Τζίτζι, γι’ ακόμη μια φορά πως όσο είναι Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας οι εργασίες δεν πρόκειται να σταματήσουν ξανά και ότι το μνημείο αυτό θα γίνει σύντομα επισκέψιμο»

Όσο για την Δήμητρα Μαλαμίδου, που ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την πορεία των εργασιών, επισήμανε πως στόχος της τοπικής Εφορείας είναι να αποδοθεί στο κοινό το μνημείο στο τέλος του 2021!

Σε δύο χρόνια δηλαδή, αν και προσωπικά θεωρώ πως στις επόμενες εκλογές το θέμα θα είναι ακριβώς το ίδιο!

Διαβάστε εδώ για τους υποψηφίους Δημάρχους στην Αμφίπολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here