ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ- Γράφει ο Γιώργος Βεζυργιαννίδης

Διάβασα με προσοχή το άρθρο του κυρίου Μπόλαρη που δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα το «Ελεύθερο Βήμα» στις 21/07/2022. Πέρα από τις γενικότητες αυτό το οποίο διέκρινα είναι η προσπάθεια αθώωσης της κυρίας Δούρου, που ήταν περιφερειάρχης Αττικής στα γεγονότα στο ΜΑΤΙ με τους 103 νεκρούς!!

Οι ποινικές ευθύνες ως γνωστόν αποδίδονται σύμφωνα με το τι ίσχυε στον χρόνο τέλεσης του γεγονότος.

Προφανώς θα προβλέπεται στην υπάρχουσα  νομοθεσία ότι η  περιφερειάρχης στην  συγκεκριμένη περίπτωση έχει  κάποιον λόγο και επομένως κάποιες ευθύνες. Η κυρία Δούρου ανταποκρίθηκε στον ρόλο και επομένως στις ευθύνες της ; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα. Η γενικευμένη παραδοχή, ότι είναι αδύνατος ο συντονισμός διαφόρων υπηρεσιών, δεν στέκει και είναι γενικά προσβλητικός!!

Εάν κάποιος δεν μπορεί να συντονίσει δύο υπηρεσίες είναι ακατάλληλος και δεν πρέπει, εφόσον είναι αιρετός, να διεκδικεί αυτή την θέση, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί!! Δεν μπορεί την αδυναμία και ακαταλληλότητα του να την πληρώνει με την ζωή του ο κόσμος!!

Για να πάμε από την βουλευτοκρατία στην κοινοβουλευτική δημοκρατία πρέπει πολλά να αλλάξουν!

Δεν πρέπει η βουλή π.χ. να είναι το φέουδο για την τακτοποίηση των παιδιών των βουλευτών, όταν για τα παιδιά του λαού η μόνη λύση επαγγελματικής τακτοποίησης  είναι μετανάστευση! Δεν πρέπει οι βουλευτές να πληρώνονται EXTRA για την συμμετοχή τους στις λεγόμενες   νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, όταν αυτή η ενασχόληση τους είναι ουσιαστικά η μοναδική. Μάλιστα λέγεται ότι υπάρχουν και κάποιοι βουλευτές που κάνουν κατάχρηση αυτού του ούτως ή άλλως καταχρηστικού νόμου,  και εισπράττουν αποζημιώσεις μόνο με μια βεβαίωση συμμετοχής τους. Αληθεύει αυτό κύριε Μπόλαρη;  Τι γνωρίζεις; Εάν αληθεύει περιμένω να βγεις στον δημόσιο λόγο και να το καταγγείλεις!!

Για να γίνουμε κράτος δικαίου, πρέπει να αλλάξουνε πολλά και πρώτα εμείς σαν χαρακτήρες. Οι γενικότητες είναι αχρειάστες!