24/02/2024
14.8 C
Serres

Οι Σερραίοι αγρότες , το Αυτοκινητοδρόμιο, ο Τζελέπης και η λίμνη Κερκίνη!

Οι Σερραίοι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία στο ύψος του Στρυμονικού

Οι Σερραίοι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία στο ύψος του Στρυμονικού

Στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Στρυμονικού προχώρησαν οι Σερραίοι αγρότες και αναμένονται οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Φραγμό έστησε η Ελληνική Αστυνομία στους αγρότες που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα από τον κόμβο Πορταριάς, στο ύψος των Νέων Μουδανιών, με σκοπό να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκεκριμένα, μία κλούβα των ΜΑΤ στήθηκε στο Λάκκωμα, επί της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, για να ανακόψει την πορεία των 40 περίπου τρακτέρ που ήθελαν φθάσουν στη Θεσσαλονίκη για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους Διοικητήριο.


Οι αγρότες ζήτησαν από τους επικεφαλής της αστυνομίας να τους αφήσουν να περάσουν για να κινηθούν προς το ΥΜΑΘ ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματά τους.

Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ αστυνομίας και αντιπροσωπείας αγροτών.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι τα τρακτέρ δεν θα περάσουν, παρά μόνο αν θέλουν οι αγρότες να περάσουν κάποια αγροτικά, κάτι που βρήκε αντίθετους τους αγρότες.


Πάντως ο εκπρόσωπος των αγροτών του μπλόκου των Μουδανιών και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής, Φιλοκλής Κοτζιάς, δήλωσε πως είναι ομόφωνη απόφαση των αγροτών να μείνουν επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, στο ύψος του Λακκώματος, μέχρι η αστυνομία να αλλάξει τη στάση της και να τους αφήσουν να περάσουν για να κάνουν και ειρηνική διαμαρτυρία προς το ΥΜΑΘ.

Υπενθυμίζεται πως το αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Πορταριάς είχε στηθεί εδώ και ημέρες ενώ χθες είχαν κλείσει για περίπου 10 ώρες το σημείο.

Πάντως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός δεν ικανοποίησαν καθόλου τους Σερραίους αγρότες.
Δυστυχώς το πρόβλημα είναι άμεσο για την αγροτική παραγωγή και πρέπει να δοθούν λύσεις με βραχυχρόνιο ορίζοντα.
Ειδάλλως οι κινητοποιήσεις στον Προμαχώνα, αποτελούν δυστυχώς για την οικονομία μας…Μονόδρομο!


Ο Κώστας Σαραφίδης «ψάχνει» το ‘βηματισμό’ του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών

Νύχτα στήνονται οι δουλειές…(ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΑΕ …….Εδώδιμα Αποικιακά)

Μετά τη συγκρότηση του σε σώμα, το νέο ΔΣ της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΑΕ, θα πρέπει να εξωτερικεύσει και τον βηματισμό της εταιρίας αναφέρει ο Σερραίος Οικονομολόγος Κώστας Σαραφίδης.


Είναι σοφό να αποκαλύπτεις αυτό που δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ.
Άλλωστε ο «σοφός» και ο «ανόητος» κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά σε διαφορετικούς χρόνους.

Πρώτιστα θα πρέπει να απαντηθεί το γιατί σε μια Ανώνυμη Εταιρία, που το Διοικητικό Συμβούλιο έχει (5) πενταετή θητεία, την περίοδο 2013 – 2023, έλαβαν χώρα (9) εννέα τροποποιήσεις του. Την περίοδο 2013- 2023 είχαμε τρεις Δημοτικές θητείες, και δύο Δημοτικές Αρχές.

Οπότε 3-4 αλλαγές μελών των ΔΣ, θα ήταν αρκετές για να οδηγηθεί με σταθερότητα η εταιρία στο μέλλον, και να επιτευχθούν οι σκοποί για τους οποίους δημιουργήθηκε.

Τι ήταν αυτό που το βάρος του, δεν άντεξαν τα μέλη του Διοικητικών Συμβουλίων ;
Ή απλά κρίθηκαν κατώτερα των περιστάσεων ;

Και για να αποφευχθούν παρερμηνείες, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι : “Η οικονομία δεν έχει να κάνει με την εξοικονόμηση πόρων, αλλά με το πως αυτοί να ξοδεύονται με συνετό τρόπο”.

Συνεχίζεται καταλήγει ο κ. Σαραφίδης και περιμένουμε και εμείς να δούμε τι δεν μπορεί να μείνει κρυφό…για πολύ!Μας επισκέφτηκε ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Φράγκος Εμμανουήλ

Μας επισκέφτηκε ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Φράγκος Εμμανουήλ

Ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Φράγκος Εμμανουήλ (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ), στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, επισκέφτηκε την Καβάλα και τις Σέρρες τη Κυριακή που μας πέρασε.

Όπως μας ενημέρωσε μάλιστα, συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, αγρότες, μελισσοκόμους καθώς και με πλήθος κόσμου.

Επίσης πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου όπου ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος για πλήθος ζητημάτων όπως την παράνομη μετανάστευση, την ακρίβεια, τον πρωτογενή τομέα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών καθώς και για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.
Το αν βρήκε απήχηση φυσικά είναι ένα άλλο κομμάτι..


Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και Χαρίτσης επισκέφτηκαν την Agrotica

Κασσελάκης Ανδρουλάκης και Χαρίτσης επισκέφτηκαν την Agrotica

Όχι ένας αλλά τρεις πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν το Σάββατο στη ΔΕΘ για την Agrotica. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. Και οι τρεις προγραμμάτισαν συναντήσεις, κυρίως με τη διοίκηση της ΔΕΘ και φυσικά με αγροτικούς φορείς, συνδικαλιστές κτλ., αλλά και περιοδεία εντός της έκθεσης. Δεν ξέρω αν με αυτά κερδίζουν κάτι σε επίπεδο ψήφων, όμως πολιτικά σίγουρα κάνουν εντύπωση, δεδομένου ότι βρίσκονται κοντά στους αγρότες. Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος.

Οι αγρότες επειδή είναι συνηθισμένοι από αυτά θέλουν να ακούσουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα από τους πολιτικούς αρχηγούς. Κι όταν λέμε συγκεκριμένα, μιλάμε για απαντήσεις σε ζητήματα που τους απασχολούν πολλές δεκαετίες τώρα, με πολλές λεπτομέρειες.


Τι έχουν να πούνε οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης που το Σάββατο έπαιξαν τα… ρέστα τους και οι αγρότες έκαναν τις συγκρίσεις τους.


Τη καλύτερη απάντηση και την πιο σωστή, την έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζάκρη πρόσφατα και έγινε.. viral!


Δυστυχώς όπως φαίνεται, οι αγρότες δεν μπορούν να βασιστούν ούτε στη συμπολίτευση αλλά ούτε και στην αντιπολίτευση.
Και δεν ξέρω για πόσο καιρό αυτό θα ωφελεί τη κυβέρνηση, αλλά τον ελληνικό λαό,τον προβληματίζει!


Να σημειώσουμε βέβαια πως παρών στα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, ήταν και ο Σερραιος πρώην βουλευτής κ Μιχάλης Τζελέπης.
Που με επικεφαλης τον πρόεδρο του κόμματος Νικου Ανδρουλακη, συναντηθήκαν με τους αγρότες στο μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας.
Άλλους Σερραίους πολιτικούς δεν είδα..


Για την λίμνη Κερκίνη συνάντηση εργασίας Κοτσακιαχιδη και Τάτσιου

Για την λίμνη Κερκίνη συνάντηση εργασίας Κοτσακιαχιδη και Τάτσιου 2

Η λίμνη Κερκίνη, ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ανθρώπων με περιβαλλοντικές ανησυχίες και ανεπτυγμένο το αίσθημα προστασίας της φύσης.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, μια ομάδα νέων ανθρώπων συμμετείχαν σε μια σημαντική δράση καθαρισμού της λίμνης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η συλλογικότητα και η ευαισθητοποίηση λειτουργούν καταλυτικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ομάδα των δραστήριων ανθρώπων του Wake Up Festival και τα μέλη του νεοσύστατου οργανισμού Cecropia Hub (Κεκρώπεια) με τη συνδρομή μικρών αθλητών που συμμετέχουν στις παιδικές ακαδημίες του Πανσερραϊκού, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή πρωτοβουλία για τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς του υδροβιότοπου της λίμνης Κερκίνης και τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητάς της.

Η διαφύλαξη και η προστασία της λίμνης πρέπει και επιβάλλεται να είναι υπόθεση όλων των ανθρώπων.

Η ομάδα του Wake Up Festival, που από το 2015 διοργανώνουν με επιτυχία στην Κερκίνη ένα μουσικοκαλλιτεχνικό φεστιβάλ και τα μέλη του Cecropia Hub με ιδιαίτερες περιβαλλοντικές ανησυχίες, μαζί με τα γεμάτα όρεξη παιδιά των ακαδημιών του Πανσερραϊκού, κατάφεραν να συνεργαστούν μοναδικά, καλλιεργώντας το πνεύμα συλλογικότητας και απολαμβάνοντας όλοι μαζί τον φρέσκο αέρα, την αύρα της λίμνης και την επιβλητική θέα του βουνού Μπέλες.

Παράλληλα στη Λίμνη βρέθηκαν και οι διοικήσεις των Δήμων Σιντικής και Ηράκλειας καθώς είναι διοικητικά οι δυο οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης που μοιράζονται τη λίμνη Κερκίνη.


Μάλιστα για αυτό πραγματοποιήθηκε και συνάντηση εργασίας μεταξύ δημάρχων Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχιδη και Σιντικης Γιώργου Τάτσιου με θέμα την ανάδειξη της Λίμνης Κερκινης σε τουριστικό προορισμό.
Κάτι καλό ετοιμάζεται!


Γιώργος Τάτσιος: Τα Λουτρά Σιδηροκάστρου λειτουργούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ το 2023

Και μιας και μίλησα για τη Σιντική μαθαίνουμε πώς τα Λουτρά Σιδηροκάστρου λειτουργούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ το 2023 όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Γιώργος Τάτσιος σε συνέντευξη του.


Αυτό το γεγονός επισύρει ποινικές ευθύνες (θα αποδοθούν) τόνισε ο κ. Τάτσιος που βρέθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε σύσκεψη με την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη για το ζήτημα των Λουτρών.


Η διοίκηση του κ. Τάτσιου μάλιστα ανέστειλε την λειτουργία τους μέχρι να τα νομιμοποιήσουν γεγονός που επικροτείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες!
“Η άμεση επαναλειτουργία τους αποτελεί ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!


Ο τόπος έχασε αρκετό χρόνο! Δεν αφήνουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη.


Κάθοδος στην Αθήνα, συνάντηση με την υφυπουργό Τουρισμού κ.Ελενα Ράπτη και άμεση δρομολόγηση ενεργειών με την ΕΥΠΑΤΕ (η υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο λειτουργίας των Λουτρών)!

Ταυτόχρονα έγινε λεπτομερής παρουσίαση των δυνατοτήτων και τον σχεδιασμό της νέας Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σιντικής.

Η υφυπουργός εντυπωσιάστηκε και ήδη δρομολογήθηκε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επίτευξη των στόχων.

Το νοικοκύρεμα που δεν έγινε τα τελευταία χρόνια το καταφέρνει η νέα Δημοτική Αρχή σε λίγες εβδομάδες τόνισε ο κ. Τάτσιος.


Από το Σύλλογο Βλάχων ‘Γεωργάκης Ολύμπιος’ πέτυχε η εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας

Από το Σύλλογο Βλάχων ‘Γεωργάκης Ολύμπιος πέτυχε η εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας

Μια ακόμη επιτυχημένη, κατά γενική ομολογία, εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Κυριακής στις εγκαταστάσεις του συλλόγου Βλάχων νομού Σερρών Γεωργάκης Ολύμπιος.


Η εκδήλωση αφορούσε τη Γιορτή μητέρας 2024 ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ταράσης.

“Γιορτή της μητέρας, συνυφασμένη με την ημέρα της Υπαπαντής κατά την Εκκλησία της Ελλάδος και εμείς στο σύλλογο,εδώ και πολλά χρόνια, καθιερώσαμε και γιορτάζουμε αυτή την ημέρα ως ημερα της μητέρας.

Εκδήλωση που συμπεριλαμβάνει ομιλία για τη μητέρα και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων από τις γυναίκες του συλλόγου, τις οποίες και ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά!

Από το Σύλλογο Βλάχων ‘Γεωργάκης Ολύμπιος πέτυχε η εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας 2 2

Ομιλήτρια της φετινής μας εκδήλωσης ήταν η Δήμαρχος Σερρών κυρία Βαρβάρα Μητλιάγκα,την οποία και ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησης μας.
Ευχαριστίες για τη παρουσία τους, στις εκπροσώπους των πολιτικών γραφείων των βουλευτών κ.κ. Κώστα Καραμανλή, Τάσου Χατζηβασιλείου και Φωτεινής Αραμπατζή,του αντιπεριφερειάρχη  κ.Παναγιώτη Σπυρόπουλου ,ο οποίος έστω και αργά λόγω του βεβαρυμένου προγράμματός του,δε μας ξέχασε,της Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κυρίας Χρύσας Δρίγγα,αντιδημάρων και δημοτικών συμβούλων, γυναικών και ανδρών και των κυριών του συλλόγου!

Βέβαια το επόμενο διάστημα έρχεται και ο ετήσιος χορός για τον Σύλλογο.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Βλάχων Ν. Σερρών Γεωργάκης Ολύμπιος ετοιμάζεται το ερχόμενο Σάββατο για τη μεγάλη εκδήλωση τον ετήσιο χορό.

Θα καμαρώσουμε τα παιδιά μας να χορεύουν με τη Βλάχικη φορεσιά,θα τιμήσουμε όσα πέτυχαν τους στόχους τους με την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ,θα δώσουμε τα χέρια, τρεις δίπλες να ‘χει ο χορός.


Με καλή διάθεση, όμορφες παρέες και χαμόγελα θα βρεθούμε όλοι μαζί,μια μεγάλη παρέα, για να γλεντήσουμε με περίσσειο κέφι.
Εμείς θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε!

ΑΔΕΔΥ Σερρών: Το Κέντρο Υγείας Σερρών επιβάλλεται να στελεχωθεί!


Σειρά επαφών για τον Γιώργο Καββαθά στις Σέρρες!


Εκλογές στις 15 Φεβρουαρίου για την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Επίσκεψη Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ στο Δήμο Σερρών

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Τροπολογία για τις μεταγραφές φοιτητών σε τρίτεκνες – πολύτεκνες οικογένειες

Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δήμος Σερρών: Τα βλέμματα στην Δέσποινα Χατζηγαβριήλ μετά από την ερώτηση Μισιρλή!

Μετά από ερώτηση του Σπύρου Μισιρλή τα βλέμματα στράφηκαν στην Δέσποινα Χατζηγαβριήλ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Σερρών. Όσο για το Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλω...

«Είμαι παγιδευμένη σε ένα άψυχο σώμα, σε λίγο θα χορεύω με τον Θεό»:...

Μια τραγουδίστρια με καρκίνο σε τελικό στάδιο, που έγινε viral όταν κυκλοφόρησε ένα τραγούδι για να στηρίξει οικονομικά τον 7χρονο γιο της, μιλάει για...

Νορβηγία: Ψάρι χτύπησε στο κεφάλι… μετεωρολόγο σε live μετάδοση – Απίστευτο βίντεο

Ψάρι «επιτέθηκε» σε μετεωρολόγο στη Νορβηγία την ώρα που μετέδιδε live Μια απίστευτη live μετάδοση υπήρξε σε δελτίο καιρού στη Νορβηγία! Ο Ντέιβιντ Γιόργκενβαγκ πήγε στη...

Καλομοίρα: «Βροχή» τα αρνητικά σχόλια σε νέα της ανάρτηση -«Γιατί κορίτσι μου έχασες...

Πληθώρα αρνητικών σχολίων συγκέντρωσε νέα ανάρτηση της Καλομοίρας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με την τραγουδίστρια να καταγράφεται να τραγουδά το νέο της...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τι αποκαλúπτει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρεuνα για τις παpενέργειες των εμβολiων Covid

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα παγκόσμια μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων ενάντια στον κορονοϊό επιβεβαιώνει ορισμένες σοβαρές – αν και όχι πολύ συχνές – παρενέργειες. Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα...

Νόρα Βαλσάμη: Δεν με βοηθάει κανείς οικονομικά, είμαι στη Σύρο ολομόναχη

«Το πρόβλημα είναι ότι έχασα τον άντρα μου, όλα είναι χάλια» τόνισε η ηθοποιός Μετά το ξέσπασμα της Νόρας Βαλσάμη για την οικονομική της κατάσταση, η...

Αποχωρούν οι αγρότες από το Σύνταγμα

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες μετά τη διανυκτέρευση στο Σύνταγμα Αναχωρούν αυτή την ώρα οι αγρότες από το Σύνταγμα μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χθες...

Συνέχισε να διαβάζεις