20/03/2023
13.1 C
Serres

ΣΕΡΡΕΣ: ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΤΑΖΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Με μεγαλοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια οι Σερραίοι τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους την παρέλαση, τους ήρωες του 1940.

Ήρωες που πολέμησαν του Ιταλούς, τους Γερμανούς αλλά και τους Βούλγαρους, που επιβουλεύονταν την πατρίδα μας.
Οι εκδηλώσεις
ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Στη συνέχεια εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας και στην συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση στον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Στην κατάθεση στεφάνων είχαμε ένα θέμα, με μεμονωμένες βέβαια κραυγές αποδοκιμασιών από πολίτες που εκδηλώθηκαν κατά της υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, αλλά και της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτης Σταμπουλή , αλλά και του.. Μητροπολίτη μας!

Επειδή ήμουν από εκείνους που θεωρούσα ότι όλοι όσοι έχουν την δύναμη και το σθένος να λένε δημόσια τις απόψεις τους, είναι άξιοι τιμών και δόξας, με την ίδια λογική ντρέπομαι για όλους όσους πάνε από πίσω και βρίζουν στα κρυφά, κάποιους άλλους πολίτες αλλά και πολιτικούς

Θα μου πεις όλοι- όσοι έβριζαν στην αρχή των Μνημονίων δεν έγιναν μέσα σε λίγα χρόνια και αυτοί μνημονιακοί και χάθηκαν από τις πλατείες;


Σωστά, αλλά έλα που ο λαός δυστυχώς …ξεχνάει!

Ξεχνάει όλους όσους έταζαν ότι δεν θα ψηφίσουν μνημόνια, όλους όσους έταζαν ότι θα υπερασπιστούν την χώρα και την Μακεδονία μας, όλους όσους έλεγαν ότι δεν θα γίνουν σαν τους προηγούμενους. 

Μόνο που σαν τους προηγούμενους έγιναν και ξέχασαν πολύ γρήγορα και τους εχθρούς τους με τους οποίους συμμάχησαν αλλά και τους όποιους φίλους τους…

Πάντως πριν την τελετή κατάθεσης, στον χώρο, είχε δημιουργηθεί λεκτικό επεισόδιο μεταξύ της ίδιας ομάδας εξύβρισης και του Αστυνομικού διευθυντή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένα άτομο και να οδηγηθεί στο τμήμα για εξύβριση.


Όσο για την κ. Κόλλια για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

«Αν το τίμημα για να φύγει το μαύρο σύννεφο της διαπλοκής πάνω από την Ελλάδα, και για να ανακτήσουμε την ισχύ και την εθνική μας κυριαρχία, είναι να γίνουμε στόχος μερικών στημένων υβριστών, το θεωρώ το ελάχιστο έναντι του καθήκοντος για την Πατρίδα.

Οι στημένες ύβρεις δεν κλονίζουν στο ελάχιστο τον αγώνα μας για την πάταξη της διαπλοκής, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ενδυνάμωση της πατρίδας μας.»

Τώρα το κατά πόσο έφυγε η διαπλοκή από την χώρα μας, όπως και αν και πόσο ισχυρότεροι γίναμε, και μάλιστα έτσι ώστε να είμαστε και Εθνικά κυρίαρχοι, είναι ένα ερώτημα…

Και μάλιστα πολύ μεγάλο…

Όσο για το κλου της ημέρας, στα σίγουρα ήταν ο Δημήτρης Καπουτσίδης, ο πατέρας του Γιώργου.

Και αυτό γιατί αν μη τι άλλο ο κ.Δημήτρης είναι σήμερα ο γηραιότερος έφεδρος στην Ελλάδα, και μάλιστα δεν είναι απλά εν ζωή, αλλά δόξα το θεό, είναι και καλά ο άνθρωπος!

Να είσαι καλά κ. Δημήτρη και να σε δούμε και του χρόνου να κάνεις παρέλαση στην Μεραρχίας.

Και εσύ Γιώργο να έρθεις και του χρόνου να τον …καμαρώσεις!

Φυσικά μαζί με την μητέρα σου και την αδελφή σου.

Βασίλη όταν κάποτε ρώτησα τον πατέρα μου γιατί γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου, μου απάντησε με νόημα, γιατί δεν θέλουμε να θυμόμαστε τι κάναμε στη λήξη του!

Σήμερα δυστυχώς κατάλαβα πόσο δίκιο είχε…

E.B.