Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Από τον Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών: Παρουσίαση του λευκώματος “Σέρρες 1863-1913”

lefkoma kaftantzis e vima
lefkoma kaftantzis e vima
Μοιράσου το...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, σας γνωστοποιούν ότι στις 2 Ιουνίου 2022 ημέρα Πέμπτη στις 21:00, στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, διοργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά για την παρουσίαση, του πολυσέλιδου Λευκώματος με τίτλο “Σέρρες 1863-1913”.  Μια σπάνια και πολύχρονη εργασία του συμπολίτη μας ερευνητή  Βασίλη Καφταντζή.

Πρόκειται για μια έκδοση με σπάνιες πρωτοδημοσίευτες φωτογραφίες, για την εξεύρεση των οποίων ο συγγραφέας – ερευνητής αφιέρωσε μεγάλο χρόνο και κόπο, επισκεπτόμενος και ιδρύματα του εξωτερικού.

Το Λεύκωμα θα παρουσιάσουν οι:

• Δρ. Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ στην Τουρκία και Επιστημονικός Συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής  και Εξωτερικής Πολιτικής ΕΛΙΑΜΕΠ). 

• Άρης Παπατζήκας εκπαιδευτικός και μεγάλος συλλέκτης φωτογραφιών στη βόρεια Ελλάδα.

fotis kokolios entos varvara mitliaga

• Βασίλης Βαφειάδης  εικαστικός

• και Βασίλης Καφταντζής  συγγραφέας του Λευκώματος – ερευνητής

«Οι φωτογραφίες ενός τόπου, μιας πόλης, είναι άρρηκτα δεμένες με την ιστορία τους. Βλέποντας τις φωτογραφίες μιας χρονικής περιόδου αποκομίζει κανείς την εντύπωση ότι παρακολουθεί την εξέλιξη και τη ζωή της πόλης. Αυτό συμβαίνει και με την πόλη των Σερρών, μέσα από τις φωτογραφίες των πρώτων φωτογράφων».

Αυτά τονίζει, μεταξύ των άλλων, στον πρόλογο του πολυσέλιδου Λευκώματος ο συμπολίτης μας Βασίλης Γεωργ. Καφταντζής, Ιατρός Μικροβιολόγος.

Ακόμη, ο Βασ. Καφταντζής, στον πρόλογο, τονίζει: 

«Στο παρόν Λεύκωμα εκτίθεται όλο το υλικό μαζί με το φωτογραφικό αρχειακό υλικό της οικογένειάς μου, καθώς και το υλικό που συνέλεξα τα τελευταία χρόνια».

Ο Βασίλης Καφταντζής, φαίνεται πως κληρονόμησε το μεράκι και το ταλέντο του αείμνηστου πατέρα του, Γιώργου Β. Καφταντζή, ο οποίος είχε εκδώσει μεγάλο αριθμό ιστορικών και λογοτεχνικών βιβλίων, κυρίως για την ιστορία της πόλης των Σερρών και της περιφέρειας της και όχι μόνο. Η δε προσφορά του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλη μας ήταν αναγνωρισμένα μεγάλη και η Δημόσια Βιβλιοθήκη αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του σ’ αυτήν καθώς και του υιού του που συνέβαλε στην σημερινή μορφή της αίθουσας του Αμφιθεάτρου, την ονόμασε «αμφιθέατρο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΤΑΝΤΖΗΣ».

Θα ήταν τιμή μας να παραβρεθείτε στην εκδήλωση. 

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

savvas rizos
Exit mobile version