01/04/2023
9.1 C
Serres

Σύλλογος Γονέων: Το κτήριο του Μουσικού Σχολείου Σερρών παρουσιάζει άθλια εικόνα!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις εκδηλώσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της κατάστασης του κτηρίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών, μετά από το από 17-3-2023 δελτίο τύπου της Διεύθυνσης του Μουσικού Σχολείου Σερρών, περί αναβολής της κεντρικής εκδήλωσης παραδοσιακής μουσικής του σχολείου μας, με τίτλο «Μουσικές της Ελλάδας-Μουσικές του Κόσμου» η οποία είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20/3/2023, για λόγους ανωτέρας βίας, όπως αναφέρεται στο δελτίο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών θεωρεί χρέος του, ως συνδιοργανωτής αλλά και θεσμικά, να ενημερώσει αναλυτικά με το παρόν δελτίο τύπου, τα μέλη του, δηλαδή τους γονείς και τους κηδεμόνες του Μ.Σ.Σ., τους πολλούς φίλους του σχολείου μας, καθώς και τους Σερραίους πολίτες, πρωτίστως για να γνωρίζουν ότι ο λόγος ανωτέρας βίας είναι το κλείσιμο του αμφιθεάτρου του σχολείου μας, λόγω ακαταλληλότητας λειτουργίας του, από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών και δευτερευόντως για να μην γίνεται το θέμα αυτό αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές της λειτουργίας του Μ.Σ.Σ. χωρίς μάλιστα να έχουν ενημερωθεί από τη Δ/νση του σχολείου και από το σύλλογο μας.


Είναι γνωστό σε όλους, ότι ο σύλλογός μας, πάντα κινούνταν στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων του Μ.Σ.Σ., προς όφελος πάντα του σχολείου και των παιδιών μας.Η ακαταλληλότητα της αίθουσας εκδηλώσεων εστιάζεται στο πρόβλημα της μη στεγανοποίησης της στέγης του αμφιθεάτρου, με αποτέλεσμα να εισέρχονται ύδατα στην αίθουσα και στη σκηνή.

Πρόβλημα που είναι γνωστό στους αρμόδιους στο Δήμο Σερρών, αφού μάλιστα προ διετίας η τότε Διευθύντρια του σχολείου μας, είχε παραστεί και σε τοπικό κανάλι, όπου εξέθεσε το πρόβλημα δημόσια και η δημοτική αρχή διαβεβαίωσε για την άμεση επίλυσή του, λόγω του ότι κρίθηκε σοβαρό και επείγον.


Πράγματι η πραγματοποίηση του έργου αυτού εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος στις 24-2-2022 μετά και από παραινέσεις και του συλλόγου μας.


Τα χρήματα υπήρχαν και το χρονοδιάγραμμα για να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το έργο ολοκληρωμένα, προέβλεπε το Σεπτέμβριο του 2022.

Γι’ αυτά μας είχαν διαβεβαιώσει από τη Δημοτική Αρχή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε.


Το Σεπτέμβριο του 2022 διαπιστώσαμε ότι το έργο δεν είχε δημοπρατηθεί και δεν είχε γίνει ούτε η μελέτη.


Σε νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, μας διαβεβαίωνε ότι θα γίνει η δημοπράτηση του έργου από μήνα σε μήνα, η οποία τελικά έγινε στις 26/1/2023 και έχει ήδη ορισθεί από ότι πληροφορηθήκαμε προσωρινός ανάδοχος.Ζητούμε έστω και την ύστατη στιγμή να ολοκληρωθεί το έργο για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Σερρών, οι οποίες αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.


Το κτήριο του Μ.Σ.Σ. παρουσιάζει άθλια εικόνα, εξωτερικά και εσωτερικά-έχουν αφαιρεθεί επιχρίσματα για να μην πέσουν στα κεφάλια των παιδιών μας, το έδαφος της αυλής είναι επικίνδυνο και οι μπασκέτες σκουριασμένες.

Επιπλέον εδώ και χρόνια περιμένουμε από το Δήμαρχο, όπως ο ίδιος υποσχέθηκε on camera, μετά την πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών του σχολείου μας, στα τέλη Νοέμβρη 2022, ότι θα προχωρήσει η μελέτη για την τοποθέτηση καθισμάτων θεάτρου στο αμφιθέατρο και θα υλοποιηθεί και αυτό το έργο, παράλληλα με τη στεγανοποίηση της στέγης.


Τέλος θεωρούμε ότι στο Δήμο μας πρέπει επιτέλους να δίνονται προτεραιότητες και να επιτελούνται τα σημαντικά, τα αναγκαία και τα χρήσιμα έργα.

Να δίνεται άμεση προτεραιότητα, στην ασφάλεια των σχολικών κτηρίων για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας, στην ασφαλή και καλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας και όχι να εγκρίνονται και να δαπανώνται χρήματα για έργα βιτρίνας.


ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΩΣΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ.
ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Στο Μουσικό Σχολείο Συναυλία στο πλαίσιο των «Κυριακάτικων Πρωινών»

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Με «κλειδωμένη» την υποψηφιότητα Καραμανλή, έργο 9.072.867,96 ευρώ στο ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου!

«Κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, στην Περιφερειακή ενότητα των Σερρών μέσα από τα προχθεσινά ρεπορτάζ όλων...

«Μετά από 20 χρόνια, αμέτρητες λιποθυμίες και διαφορετικούς γιατρούς, ήρθε η διάγνωση που...

Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για μία μητέρα, η οποία νόμιζε πως αντιμετώπιζε πρόβλημα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πίστευε πως είχε θέμα με τις αισθήσεις της. Αυτό, διότι...

Μικρό, φτωχικό και πλούσιο από τη Θεία Χάρη: Αυτό είναι το κελί του...

Η ζωή του Γέροντα στο Καλύβι στον Τίμιο Σταυρό ήταν φτωχική από υλικά αγαθά αλλά πλούσια με την πίστη στον Ύψιστο. Πάμε να γνωρίσουμε...

«Τι έχασα Θεέ μου»: Το πρώτο μήνυμα του Γιωρίκα Πιλίδη μετά την αποβολή...

Μέσα στη καλή χαρά επέστρεψαν στην Ελλάδα ο Γιωρίκας Πιλίδης και ο Ηλίας Γκότσης μετά την αποβολή τους από το ριάλιτι επιβίωσης. Οι δύο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: Η εξομολόγηση για τον χωρισμό της – «Πήγα στο Survivor για να το ξεπεράσω»

Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου λίγο πριν μπει στο Survivor All Star βρισκόταν σε σχέση και ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Ωστόσο επήλθε ένας...

«Είμαι καταθλιπτικός, πήρα φαρμακευτική αγωγή»: Συγκλονίζει ο Βασίλης Ευταξόπουλος 23 χρόνια μετά τα «Εγκλήματα»

Ο Βασίλης Ευταξόπουλος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από τη δημοφιλή ελληνική σειρά «Εγκλήματα». Ο ίδιος είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης και 23 χρόνια μετά το...

Κλέλια Ρένεση: Βάφτισε την κόρη της – Οι τρεις νονοί και το όνομα της μικρής

Την τεσσάρων ετών κόρη της βάφτισε η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση, όπως έκανε γνωστό η ίδια μέσα από μία συγκινητική ανάρτηση. Ένα ευχάριστο οικογενειακό γεγονός μοιράστηκε...

Συνέχισε να διαβάζεις