29/05/2024
15.9 C
Serres

Μας κορόιδεψαν… Του Γεώργιου Τάτσιου

Array

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Όταν υπογράφηκε η «συμφωνία» των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου 2018 δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο 3 ετών για την εφαρμογή των επιμέρους στόχων, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν στα εδάφιά της.

Από τους πρώτους μήνες εφαρμογής της οι Σκοπιανοί έδειχναν ότι δεν είχαν πρόθεση να τηρήσουν ούτε για το θεαθήναι αυτή τη «συμφωνία».

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας καθησύχαζαν και μας έλεγαν ότι χρειαζόταν τρία χρόνια για να εφαρμοστεί πλήρως. Στις πάμπολλες παραβιάσεις από μέρους των Σκοπίων το επίσημο Ελληνικό κράτος τηρούσε και συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος. Πλέον η περίοδος «χάριτος» των 3 χρόνων έχει εκπνεύσει. Ήρθε η ώρα να γίνει η αποτίμηση της «συμφωνίας»:

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» χρησιμοποιείται μόνον στα χαρτιά.

Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να ονομάζουν το κράτος τους ως «Μακεδονία» ΠΑΝΤΟΥ λέγοντας ότι ΜΟΝΟΝ οι κρατικές δομές της χώρας τους δεσμεύονται από τους όρους της συμφωνίας κι όχι οι πολίτες.

Τρανό παράδειγμα η εμφάνιση της εθνικής ομάδας τους στο EURO 2021 με τις φανέλες να γράφουν σκέτο «Μακεδονία»!


Η ίδια η UEFA αρκέστηκε σε μια γλυκανάλατη δήλωση ότι τηρεί πολιτική ουδετερότητας στις διενέξεις μεταξύ των χωρών. Επίσης καμία αλλαγή δεν έχει συμβεί στις ονομασίες των Σκοπιανών σωματείων (εντός κι εκτός της χώρας).

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ: Στην προσφυγή των Παμμακεδονικών Ενώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2018 τέθηκε το θέμα των εμπορικών σημάτων και της οικονομικής ζημίας που επρόκειτο να προκληθεί από την παραχώρηση του δικαιώματος στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν κι εκείνοι τον προσδιορισμό «μακεδονικό».

Σε φιάσκο κατέληξε η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν το 2019 επιχείρησε να διασφαλίσει το brandname των Ελληνικών προϊόντων που είναι Μακεδονικά.

Το σήμα «Macedonia the Great» που προώθησε ο κ.Μητσοτάκης για να διασφαλίσει τα προϊόντα της Μακεδονίας δεν κατάφερε να λάβει την τελική έγκριση από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), καθώς μια Σκοπιανή εταιρία άσκησε ανακοπή στο αίτημα αναγνώρισης του εν λόγω σήματος από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και έκτοτε αγνοείται η τύχη του αιτήματος.


Τα Σκοπιανά προϊόντα συνεχίζουν να αναγράφουν στις ετικέτες τους ότι είναι «μακεδονικά» και συμμετέχουν σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις κατακλύζοντας τον κόσμο!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Αμέσως μετά την υπογραφή της «συμφωνίας» δημιουργήθηκε διεπιστημονική επιτροπή για τον έλεγχο των σχολικών βιβλίων των δύο χωρών με συμμετοχή επιστημόνων από Ελλάδα και Σκόπια.

Αυτή η επιτροπή συνεδρίασε ελάχιστες φορές και με την πρόφαση των έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας έχει να συγκληθεί πάνω από έναν χρόνο.

Οι Σκοπιανοί ΟΥΔΕΜΙΑ αλλαγή πραγματοποίησαν στα σχολικά τους βιβλία σε αντίθεση με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος που ήδη ενέταξε στα σχολικά εγχειρίδια και στους χάρτες την «συμφωνηθείσα» ονομασία του γειτονικού κράτους.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ: Ο κ.Κοτζιάς ευαγγελιζόταν ότι η «συμφωνία» που υπέγραψε αποτελεί την «λύση» στο πρόβλημα του «μακεδονισμού» των Σκοπίων γιατί κατάφερε να διασφαλίσει την Ελληνική καταγωγή των αρχαίων Μακεδόνων, ενώ από την άλλη έδωσε «μακεδονική» υπόσταση στους Σκοπιανούς επειδή κατοικούν σε εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας (ανυπόστατος ισχυρισμός).

Οι Σκοπιανοί όμως συνεχίζουν να προωθούν την δήθεν αρχαία «μακεδονική» τους καταγωγή σαν να μην συνέβη τίποτα. Πριν μερικές ημέρες απεστάλη στους 751 ευρωβουλευτές το ανθελληνικό βιβλίο με τίτλο «Η ιστορική αλήθεια για την Μακεδονία και τους Μακεδόνες» του ψευτοϊστορικού Ντόνσκι που επιχειρεί να πείσει για την μη ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων.


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Με έμφαση μας έλεγαν οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι παρατρεχάμενοί τους ότι η «συμφωνία» θα κάνει την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο των Σκοπίων σε στρατιωτικά θέματα κι ότι θα αποκλείσει την Τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια.

Κάποιοι άλλοι αναδείκνυαν την αμυντική κάλυψη του εναέριου χώρου του γειτονικού κράτους από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ως τεράστιο επίτευγμα.

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

Διαπιστώνουμε ακριβώς τα αντίθετα. Η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει στρατιωτικά τα Σκόπια, τόσο με την εκπαίδευση προσωπικού όσο και με τις δωρεές στρατιωτικού υλικού. Η εγκάρδιες σχέσεις Ερντογάν-Ζάεφ όπως αποτυπώνονται στις διμερείς συναντήσεις τους δείχνουν ότι η «συμφωνία» δεν επηρέασε ΚΑΘΟΛΟΥ τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας-Σκοπίων.

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Στην «συμφωνία» που υπέγραψε ο κ.Κοτζιάς γράφει ότι δεν θα υπάρχουν αξιώσεις για αναγνώριση μειονοτήτων εκατέρωθεν.

Ήδη από το 2018 ο κ.Ζάεφ μιλούσε για στήριξη των «μακεδόνων» εκτός «Μακεδονίας». Στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια οι φιλοσκοπιανές αυτονομιστικές οργανώσεις που προωθούν την ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα Σωματείο στις Σέρρες που είχε στους καταστατικούς σκοπούς του την διδασκαλία της ντόπιας γλώσσας, αγνοώντας την δήθεν «μακεδονική», ενώ πρόσφατα μια άλλη οργάνωση από την Αριδαία επιχείρησε να αντλήσει πόρους από το Υπουργείο Πολιτισμού για να κάνει φιλοσκοπιανή προπαγάνδα!

Μια φυσιολογική κυβέρνηση, που δεν καθοδηγείται από ιδρύματα τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ, θα έδινε τεράστια σημασία σε αυτόν τον απολογισμό.

Μια κυβέρνηση που τοποθετεί το συμφέρον της χώρας πάνω από τις έξωθεν εντολές θα ακύρωνε αυτή τη «συμφωνία».

Λένε ψέματα ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν ακυρώνεται κι ότι αν την ακυρώσουμε τότε θα δώσουμε στην Τουρκία το δικαίωμα να αμφισβητήσει την Συνθήκη της Λωζάννης!

Η παραχώρηση στοιχείου εθνικής κυριαρχίας (που αποτελεί το όνομα της Μακεδονίας) άνοιξε την «όρεξη» των Τούρκων, οι οποίοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ σεβάστηκαν διεθνείς συνθήκες. Δεν υπάρχει διεθνής συμφωνία που δεν ακυρώνεται. Παρατίθενται παραδείγματα διεθνών συμφωνιών (με άμεση ή έμμεση ανάμιξη της Μακεδονίας) οι οποίες ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ:

  1. Συνθήκη Αγίου Στεφάνου (1878)
  2. Σύμφωνο Λονδίνου (1878)
  3. Συνέδριο Βερολίνου (1878)
  4. Συνθήκη Βουκουρεστίου (1913)
  5. Συνθήκη Νειγύ (1919)
  6. Συνθήκη Σεβρών (1920)
  7. Πρωτόκολλο Πολίτη-Καλφώφ (1924)
  8. Πρωτόκολλο Παγκάλου (1926)
    Η σημερινή κυβέρνηση αντί να δρομολογεί την υπογραφή των ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΩΝ μνημονίων συνεργασίας με το κράτος των Σκοπίων, θα έπρεπε ΗΔΗ να έχει καταγγείλει μονομερώς την «συμφωνία» ως καταπατηθείσα πολλάκις από το «έτερο μέρος». Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ όλοι οι Έλληνες να αντιλαμβάνονται την κοροϊδία της άλλης πλευράς και οι πολιτικοί να κάνουν τα στραβά μάτια σκεπτόμενοι την «καρέκλα», τον μισθό και την γραμμή του κόμματος! Είναι βέβαιο ότι η Ιστορία θα τους κατατάξει ανάλογα με τις πράξεις τους.

*Ο κ. Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος, είναι τ.Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε από την ΕΕ πιο δραστικά μέτρα για την προστασία...

Την λήψη αποφασιστικών δράσεων από την πλευρά της ΕΕ για την προστασία των Ευρωπαίων παραγωγών από εισαγωγές, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Μελοποίησης Στίχου στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών

Ο Διαγωνισμός Συγγραφής Στίχου με θέμα τα εικοσαετή «γενέθλια» στο Στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών ολοκληρώθηκε.  Επτά (7) συνολικά διαγωνιζόμενοι, έστειλαν δέκα (10) στίχους.  Ευχαριστούμε όλους τους...

ProCredit Bank Ελλάδας &Σύνδεσμος Εξαγωγέων στηρίζουν την πράσινη ανάπτυξη

Η κοινή εκδήλωση της Τράπεζας με τον ΣΕΒΕ για την ανάπτυξη  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων & την εξωστρέφεια Με την παρουσία των κορυφαίων εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας...

Ηλίας Κονδύλης: Κρίσιμη κατάσταση των υποστελεχωμένων κλινικών του Νοσοκομείου Σερρών

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Κονδύλη Ηλία (ψυχίατρο, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ), στην πόλη...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Εννέα κορυφαίες αθλήτριες γίνονται Barbie για την ενδυνάμωση του γυναικείου αθλητισμού

«Ρίχνοντας φως σε αυτές τις εμπνευσμένες αθλήτριες και τις ιστορίες τους, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε την πεποίθηση ότι κάθε νεαρό κορίτσι αξίζει την ευκαιρία να...

Έδωσε το παρών ο Θανάσης Μαλλιαράς στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στην Κεφαλονιά

Το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε. , που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά στις 17-19 Μαΐου, έδωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς και...

Ο Υπ. Ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος από τις Σέρρες ζητάει Πιο δυνατό ΚΚΕ

Στις Σέρρες, σε εκδήλωση της ΤΕ Σερρών, το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μάη, παρευρέθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και εκ...

Συνέχισε να διαβάζεις