Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, μαλακά και ευλύγιστα μπισκότα για το σχολείο, το γραφείο, το τσάι ή τον καφέ, για τη νηστεία και όχι μόνο!
Συνολικός Χρόνος: 25′
Υλικά
1 φλιτζάνι ταχίνι
½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
3 κουτ. σούπας μέλι
1 φλιτζάνι κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 φλιτζάνια νιφάδες βρόμης
1 κουτ. σούπας καυτό νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα ή κράνμπερις ή και τα δύο μαζί, ανακατεμένα
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή άρωμα πικραμύγδαλου
Διαδικασία
Βήμα 1
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με κουτάλι το ταχίνι με τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια.
Βήμα 2
Ρίχνετε από πάνω κοσκινίζοντας το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τη βρόμη, το νερό, τα φιστίκια, τη βανίλια, την τριμμένη σοκολάτα και το μίγμα ταχινιού. Ανακατεύετε καλά. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, ρίχνετε λίγο νερό ακόμα.
Βήμα 3
Πλάθετε το μίγμα σε ρολό, σαν χοντρό λουκάνικο και το τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη. Το βάζετε στη κατάψυξη για 10 λεπτά περίπου να σφίξει.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC, βγάζετε τη ζύμη από την κατάψυξη και την κόβετε σε ροδέλες, τις οποίες τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (αραιά γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο τα μπισκότα).
Βήμα 5
Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.
Tips
Ανακατεύετε το ταχίνι με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώντας κουτάλι και όχι μίξερ γιατί σφίγγει.
Εύκολη συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια
Επιμελητήριο Σερρών: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ