29/04/2024
14.8 C
Serres

Συνταγή για μελωμένο κοκκινιστό μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Array

Αν υπάρχει ένα φαγητό που όλοι αγαπούν, αυτό είναι αναμφισβήτητα το κοκκινιστό μοσχαράκι.

Τα δύο μυστικά για ένα εξαιρετικό κοκκινιστό μοσχαράκι που θα ξετρελάνει κάθε πιστό καλοφαγά -μικρό και μεγάλο- είναι αφενός να είναι μαλακό και αφετέρου τα «μαγικά» μπαχαρικά που του δίνουν την υπέροχη γεύση και τα αρώματα.

Στην παρακάτω συνταγή πάντως θα τα βρεις όλα, ενώ θα ανακαλύψεις και μερικά μυστικά για να βγει σίγουρα το μοσχαράκι σου μαλακό ώστε να λιώνει σε κάθε μπουκιά.

Η συνταγή για το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι του Τάσου Αντωνίου.

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. μοσχαρίσια ελιά σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες
4 ντομάτες τριμμένες
500 ml ζωμός κότας ζεστός
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
2 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι

procredit bank serres epimelitirio

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα.

Ένα από τα μυστικά είναι πως αν γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με το κρέας θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά.


Με τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας (δεν την καθαρίζουμε) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Επαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος. Κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγομαγειρευτεί για 2-2½ ώρες.

Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, χοντρά μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες.


Καλή Απόλαυση!

Δείτε επίσης

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: «Ασημένιοι» Ντούσκος, Μπούρμπου και Αναστασιάδου – Σήκωσαν ψηλά το εθνόσημο

Μία ημέρα μετά τις «ασημένιες» Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο σκιφ ελαφρών βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, τη δεύτερη θέση κατέκτησε τόσο ο Στέφανος Ντούσκος στο...

«Είμαι τεκνατζού, πάω και φυλακή για πάρτη του»: Η Μαρία Ιωαννίδου θέλει τον...

«Είμαι τεκνατζού, τι να κάνουμε; Όταν δω τον Κωνσταντίνο Βασάλο θα του την “πέσω” και θα του πω “παντρέψου με”. Πάω και φυλακή για...

Μαρία Σολωμού: Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά...

«Δεν έχω κάνει ποτέ one night stand αλλά θα έκανα με τον Μπραντ Πιτ» Η Μαρία Σολωμού μίλησε για όλα στο «Χαμογέλα και Πάλι!». Η...

Γιατί σήμερα Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι

Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Παρά το γεγονός ότι είναι Σαρακοστή, το ψάρι καταλύεται. Την Κυριακή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μπέσσυ Αργυράκη: Όταν ψωνίζω ρούχα τα αφήνω στο πορτμπαγκάζ, για να μην τα βλέπει ο σύζυγός μου

Η Μπέσσυ Αργυράκη, κατά την διάρκεια βραδινής εξόδου της, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Η επιτυχημένη τραγουδίστρια αποκάλυψε στις δηλώσεις της...

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή κατάλαβα ότι καλά κάνει και γράφει ‘άρρεν’ η ταυτότητά μου»

Η κάμερα της εκπομπής «Μega Καλημέρα» συνάντησε τον αγαπημένο σχεδιαστή μόδας, Λάκη Γαβαλά στην παρουσίαση του βιβλίου του στην Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο. Η κάμερα...

Aπiστευτо: Πώς να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο σε 10 λεπτά χωρίς φάpμακα

Πώς να απαλλαγείς άμεσα από τον πονοκέφαλο; O πονοκέφαλος και οι ημικρανίες ταλαιπωρούν πολύ κόσμο. Είναι μια ενόχληση τόσο συχνή που για πολλούς θεωρείται ένα φυσιολογικό κομμάτι της καθημερινότητάς...

Συνέχισε να διαβάζεις