04/05/2024
13.2 C
Serres

Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες που λιώνει στο στόμα

Array

H συνταγή της ημέρας είναι το πιο νόστιμο μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες που έχεις φάει ποτέ.

Ένα τόσο παραδοσιακό φαγητό που όταν το ακούς σκέφτεσαι Κυριακάτικο τραπέζι.

«Είμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψετε μικροί και μεγάλοι και θα γίνει και δικό σας αγαπημένο φαγητό!» σημειώνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος στο προφίλ του στο Instagram, που αποκαλύπτει την εκτέλεση της συνταγής.

Το κρέας σε αυτή τη συνταγή είναι σούπερ ζουμερό και οι χυλοπίτες που το συνοδεύουν άκρως γευστικές.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Αν υπάρχει ένα σπιτικό φαγητό που όλοι αγαπούν, αυτό είναι αναμφισβήτητα το μοσχαράκι κοκκινιστό.

Σήμα κατατεθέν της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, αυτό το αγαπημένο φαγητό θα σου ξυπνήσει μνήμες απ’ όταν η γιαγιά μας προσκαλούσε όλους στο Κυριακάτικο τραπέζι να γευτούμε την πεντανόστιμη συνταγή της.

Εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για μοσαχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες από τον σεφ Πέτρο Συρίγο και αξίζει να την δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.

Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 κιλά χτένι μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο



1 κ.σ. βούτυρο
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ


250 ml κόκκινο κρασί
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κον κασέ


4-5 μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας


1 κύβο λαχανικών
500 γρ. χυλοπιτάκι
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση


Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες ή το ζητάμε απ’ τον χασάπη μας. Σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα κομμάτια κρέατος βάζοντας 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές και αφαιρούμε το κρέας απ’ την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σε κομμάτια τα καρότα και το σέλερυ.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερυ.

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον κύβο λαχανικών.

Συμπληρώνουμε υγρά βάζοντας 2 λίτρα νερό περίπου και σκεπάζουμε με καπάκι.

Με το που κοχλάσει το φαγητό μας χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 2,5 ώρες.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Άνθρακες ο θησαυρός…

Ο κ. Μυλόπουλος, μη σεβόμενος ούτε τις Άγιες αυτές Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, διοχέτευσε το περιεχόμενο της ερώτησής του, ταυτόχρονα με την κατάθεσή του...

Της ρουτίνας δουλεύοντες …

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Εκείνες τις ατέλειωτες σειρές των δούλων σκεφτόμουν που , δουλεύοντας μέσα στο λιοπύρι της Αιγυπτιακής ερήμου, έχτιζαν τις πυραμίδες της ανθρώπινης...

Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή τις ημέρες του Πάσχα

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τις ημέρες των αργιών του Πάσχα έχει διαμορφωθεί...

Την Κυριακή 12 Μαΐου η παρουσίαση του βιβλίου της Βλάση Αγτζίδη «Μεταξύ Σεβρών...

Η Δημοτική Ενότητα Σερρών σε συνεργασία με την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Σερρών, το Τμήμα Γενικών Αρχείων του Κράτους Σερρών και οι Εκδόσεις Πατάκη σας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κυριακή των Βαϊων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα η Εκκλησία μας γιορτάζει την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Κυριακή των Βαΐων. Σήμερα τιμώνται από την Εκκλησία μας: Οι Άγιοι...

Agnes Keleti : Η γηραιότερη Ολυμπιονίκης και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

«Πρέπει να αγαπάς τη ζωή και να κοιτάζεις τη θετική πλευρά», λέει η 103 ετών γυμνάστρια. Η ολυμπιονίκης Agnes Keleti επέζησε του Ολοκαυτώματος και των διώξεων που...

Aν Χάθαγουεϊ: Γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας – Μου φαίνεται σαν ορόσημο, λέει

Η ηθοποιός αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην εξάρτηση που είχε στο παρελθόν, από το αλκοόλ H Aν Χάθαγουεϊ γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας. Η διάσημη ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στους «New...

Συνέχισε να διαβάζεις