02/05/2024
18.1 C
Serres

Λαχταριστοί Ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού!

Array

Υλικά

Μερίδες: 4 μεριδες (20-22 τμχ.)

Για τους ντοματοκεφτέδες

  •  500 γρ. ντομάτες, καλά πλυμένες
  •  2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  περίπου 100 γρ. αλεύρι (ή όσο χρειαστεί, βλ. διαδικασία)
  •  1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  •  1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την σάλτσα γιαουρτιού

  •  200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  1 κουτ. γλυκού δυόσμος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. γλυκού ξίδι

Διαδικασία

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Για να ετοιμάσουμε τους ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, ξεκινάμε από τη σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και αφήνουμε την σάλτσα στο ψυγείο.

Κεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού πρώτα κόβουμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις χαράσσουμε ελαφρώς στο κάτω μέρος.
  2. Τις ζεματάμε για 10 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και αμέσως τις βάζουμε σε νερό με πάγο.
  3. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά τους, και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
  5. Τις μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι κοσκινισμένο χρειαστεί, ώστε να σφίξει το μείγμα.
  7. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να κρυώσει και να σφίξει.
  8. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  9. Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε με ένα κουτάλι σούπας κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7-8 τεμαχίων, για 4-5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  10. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  11. Σερβίρουμε τους κεφτέδες χλιαρούς, με τη σάλτσα γιαουρτιού σε μπολάκι.

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κατερίνα Καινούργιου: Του χρόνου ή θα είμαι έγκυος ή θα έχω παιδάκι, το...

Η ίδια έχει εκφράσει πολλές φορές, δημόσια την επιθυμία της να γίνει μητέρα Η Κατερίνα Καινούργιου γιόρτασε σήμερα τα γενέθλιά της στο πλατό της εκπομπής,...

Μαρία Μπακοδήμου: Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση όταν ήμουν ανήλικη

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!” και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη έδωσε η Μαρία Μπακοδήμου. Έχεις δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας; Στον...

Ασταμάτητη η Σερ: Η 77χρονη λέει ότι προτιμά νεότερους συντρόφους επειδή οι άνδρες...

Η Σερ εξακολουθεί να πιστεύει στην αγάπη και την απολαμβάνει. Η σχέση της με τον 38χρονο μουσικό παραγωγό έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής, αλλά...

Δημήτρης Παπανικολάου: Απέρριπταν την κόρη μου σε σχολεία λόγω αυτισμού

Ο πρώην μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, με αφορμή το βιβλίο του «11:11 όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι», μίλησε για τον αυτισμό και το bullying που δεχόταν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μπαχαρόπουλος Μπαχάρης: Καθυστερεί η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πρώτη

«Στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής αρχής την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με την εκτέλεση του έργου: «Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων...

Οργή στα Χανιά: Σερβιτόρος καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του από ιδιοκτήτη καταστήματος

Άγνωστοι είναι οι λόγοι για το βίαιο περιστατικό Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στα Χανιά, καθώς ένας σερβιτόρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από ξυλοδαρμό που δέχτηκε...

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Εύκολο και λιχούδικο τσουρέκι, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, με συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη. 1 ώρα προετοιμασία45' ψήσιμο3 ώρες και 45' αναμονή Συνολικός Χρόνος: 5 ώρες και...

Συνέχισε να διαβάζεις