14/05/2024
14.3 C
Serres

Συνταγή για στριφτά πατατοπιτάκια

Array

Μια συνταγή που θα λατρέψουν όχι μόνο τα παιδιά σα αλλά και εσείς.

Η εποχή που περιμέναμε έφτασε! Τα παιδιά αρχίζουν σχολείο. Μαζί με το σχολείο αρχίζουν και οι επιπλέον μαγειρικές μας.

Πίτες, πιτάκια, σφολιατοειδή, συνταγές με ένα, δύο, τρία, max τέσσερα υλικά έχουν την τιμητική τους και δημιουργούνται για έναν και μόνο λόγο. Για να μπουν στο ταπεράκι.

Μια από αυτές τις συνταγές είναι και αυτή εδώ: νόστιμα στριφτά πατατοπιτάκια που θα κρατήσουν χορτάτα τα παιδιά μέχρι το μεσημέρι που θα επιστρέψουν στο σπίτι.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ακολουθούν τα υλικά και η διαδικασία παρασκευής

Προετοιμασία: 10′
Eκτέλεση: 15′


Υλικά


Για τη ζύμη:


250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.τ.γ. ξερή μαγιά
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
αλάτι
μια πρέζα ζάχαρη



Για τη γέμιση:


2 μεγάλες βρασμένες πατάτες
αλάτι
πιπέρι
2 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο


Για την επάλειψη:


1 αυγό


Βήματα



Σε ένα μπολ, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τη μαγιά και συνεχίστε το ανακάτεμα.


Αφήστε να ενεργοποιηθεί για λίγο η μαγιά και έπειτα βάλτε σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας.
Προσθέστε το λάδι και συνεχίστε το ζύμωμα.


Αφού έχετε μια αφράτη και μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας, αφήστε τη στο μπολ, σκεπάστε τη και αφήστε τη στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Πάρτε τις βραστές πατάτες και με ένα πιρούνι πιέστε τις.


Προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη.


Αφού φουσκώσει η ζύμη σας, με έναν πλάστη ανοίξτε τη όπως, θα ανοίγατε τη ζύμη για πίτσα.
Απλώστε από επάνω το μείγμα της πατάτας και ρολάρετε.


Έπειτα, κόψτε με ένα μαχαίρι το ρολό σε κομμάτια.
Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα ταψί, όπου πρώτα θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Αφήστε ένα ικανοποιητικό διάστημα, μεταξύ των κομματιών.


Χτυπήστε το αυγό και με ένα πινέλο περάστε όλα τα πατατοπιτάκια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Στρούντελ με μανιτάρια, κοτόπουλο, μπέικον και τυρί

«Φρουτάλια» με λουκάνικα Τζουμαγιάς, πατάτες και κολοκυθάκια

Πηγή:mothersblog

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από το Επιμελητήριο «Μαθητών Επιχειρείν»

Η νεανική εφευρετικότητα, η δημιουργικότητα και η επιχειρηματικότητα θα βρεθούν για ακόμη μία χρονιά στο επίκεντρο, κατά τη διάρκεια του ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Πρόκειται για...

Ο Πέτρος Κόκκαλης από τις Σέρρες-Ο κόσμος καίγεται: Αλλάξτε το σύστημα, όχι το...

Στις Σέρρες και στο καφέ «Μπρίκι» ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη  «Ο κόσμος καίγεται: Αλλάξτε το σύστημα, όχι...

Καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο Σερρών το ΚΚΕ-Όχι στους τηλεοπτικούς τσαμπουκάδες

Το «διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και το νέο ήθος» της νέας δημοτικής αρχής, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά! Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας (που συμπτωματικά...

Η επικοινωνία Αθήνας-Άγκυρας έχει φέρει θετικά αποτελέσματα

Άρθρο του Τάσου Χατζηβασιλείου * Η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος είναι ανιστόρητη και προσβάλλει ευθέως κάθε πολιτισμένο πολίτη του κόσμου. Ειδικότερα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ψάρεμα: Τέλος όσα ξέραμε – Σοκ για τους ερασιτέχνες –

Ψάρεμα: Ποιες είναι οι αλλαγές που έρχονται άμεσα. Αλλάζουν όλα στο ερασιτεχνικό ψάρεμα, καθώς συστήνεται Μητρώο Άδειας για τους ερασιτέχνες αλιείς. Ο Τάσος Χάλαρης εκπρόσωπος της...

Σοκ στην Ηλεία: Χτύπησε την έγκυο πρώην σύντροφό του

Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία Σοκ έχει προκαλέσει ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, καθώς μία 30χρονη έγκυος γυναίκα κατήγγειλε τον 28χρονο πρώην σύντροφό της ότι...

Βάλια Χατζηθεοδώρου: «Είχα μάθει να με έχουν πριγκίπισσα. Απαιτούσα την προσοχή από τους συντρόφους μου»

«Είχα το ανικανοποίητο». H Βάλια Χατζηθεοδώρου, μίλησε για την προσωπική της ζωή στο podcast του Fipster στο Υοutube και μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τις απαιτήσεις που...

Συνέχισε να διαβάζεις